Κορωνοϊός: 5 κρούσματα στη διμοιρία ΜΑΤ που ήρθε από τη Λαμία

Τι αναφέρουν οι πληροφορίες;

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: 5 κρούσματα στη διμοιρία ΜΑΤ που ήρθε από τη Λαμία

Συναγερμός στην Αστυνομία καθώς, μέχρι στιγμής, έχουν διαπιστωθεί 5 κρούσματα κορωνοϊού απο τη διμοιρία των ΜΑΤ που είχε έρθει απο τη Λαμία στην Αθήνα προκειμένου να λάβει μέτρα έξω από το Εφετείο, κατά τη μεγάλη συγκέντρωση για τη δίκη της Χρυσής Αυγης.

Συμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, στο πρώτο κρούσμα κορωνοϊού που διαπιστώθηκε χθες στη διμοιρία, προστέθηκαν σήμερα άλλα τέσσερα θετικά με τους ελέγχους να συνεχίζονται. Σε καραντίνα έχουν μπει πάνω απο 30 αστυνομικοί.

Πλέον ιχνηλατούνται όλες οι επαφές που είχε η συγκεκριμένη διμοιρία προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν και αλλα κρούσματα ή ασυμπτωματικοί. Η σοκαριστική αποκάλυψη από την Φαίη Σκορδά λίγους μήνες μετά την θεραπεία της από τον κορωνοϊό

Κορωνοϊός: Συναγερμός με τα 436 νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ελλάδα, με τα 436 κρούσματα κορωνοϊού, που ανακοίνωσε πριν από λίγο ο ΕΟΔΥ. 7 είναι οι νεκροί, ενώ 86 άνθρωποι είναι διασωληνωμένοι.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα

Σήμερα ανακοινώνουμε 436 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 63 συνδέονται με γνωστές συρροές και 31 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 23495, εκ των οποίων το 55.5% άνδρες.

3404 (14.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 9525 (40.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

86 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 22 (25.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 93.0%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 245 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 7 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 469 θανάτους συνολικά στη χώρα. 179 (38.2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.