«Έφυγε» από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Κουλουβάτος

Θρήνος...

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
«Έφυγε» από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Κουλουβάτος

Ο Κωνσταντίνος Κουλουβάτος, γόνος μίας από τις πρωτοπόρες οικογένειες για τον κλάδο της φιλοξενίας στη χώρα μας και διευθύνων σύμβουλος των Amalia Hotels, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 62 ετών.

Ο Κωνσταντίνος ήταν ένα από τα τρία παιδιά του Χρήστου και της Αμαλίας Κουλουβάτου, η οποία έδωσε και το όνομά της στα ξενοδοχεία. Η αλυσίδα ξενοδοχείων Amalia είναι μια από τις παλαιότερες στην Ελλάδα, με ιστορία που πάει πίσω στα τέλη της δεκαετίας του ’50 οπότε και ιδρύθηκε, ενώ το Amalia Hotel Αθηνών, άνοιξε στις αρχές του 1960 και έγινε αμέσως αγαπημένος προορισμός των ταξιδιωτών στην ελληνική πρωτεύουσα κοντά στη Βουλή και τον Εθνικό κήπο. Στόχος της οικογένειας να ενώσει τους καλύτερους ελληνικούς προορισμούς, κι έξω από την ελληνική πρωτεύουσα από την Πελοπόννησο μέχρι τους Δελφούς, με εξαιρετικές υπηρεσίες.

Η οικογένεια Κουλουβάτου έχει συνδεθεί έντονα με την εξέλιξη του τουρισμού της Ελλάδας. Τα ξενοδοχεία Αμαλία βρίσκονται σε Σύνταγμα, Ναύπλιο, Ολυμπία, Πρέβεζα, Καλαμπάκα και Δελφούς.

Θετικά ήταν τα λόγια τόσο για την επιχειρηματική του δραστηριότητα, όσο και για το πρόσωπό του, ενώ ο ίδιος δεν σταμάτησε ποτέ, ακόμη και την περίοδο της κρίσης, να επενδύει στο τουριστικό προϊόν . Η απώλειά του ήρθε ξαφνικά και οφείλεται σε επέμβαση καρδιάς.

Ωστόσο ο Κωνσταντίνος Κουλουβάτος βίωσε στο παρελθόν τον θάνατο των αδελφών του, Θοδωρή και Αλέξανδρου. Ο πρώτος, λόγω τροφής που έλαβε το 2001, έπεσε σε κώμα και «έφυγε» το 2015. Ο δεύτερος έχασε τη ζωή του σε ατύχημα με μηχανή το 1990. Ήταν μόλις 25 ετών. Νωρίτερα, έγινε γνωστό πως πέθανε ο Γιώργος Καλύβας.

Πηγή: protothema.gr

Θλίψη - Έφυγε από τη ζωή ο Λάζαρος Γαϊτάνης

Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός δικηγόρος και πρώην Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, Λάζαρος Γαϊτάνης. Έχοντας δώσει σκληρή μάχη με τον καρκίνο, δεν τα κατάφερε και άφησε την τελευταία του πνοή, στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου νοσηλευόταν.

Γεννήθηκε στο Βόλο αλλά μεγάλωσε σε διάφορες πόλεις της χώρας λόγω των μετακινήσεων του πατέρα του που ήταν οικονομικός έφορος. Σπούδασε Νομική και δικηγόρησε στο Βόλο. Από το 2008 μέχρι το 2010 διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής των φορέων της Μαγνησίας ενώ από το 2010 μέχρι το 2012 Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου. Διετέλεσε επίσης Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Νομού Μαγνησίας.

Το 2000 εκλέχτηκε μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου ενώ το 2005 αναδείχθηκε ως πρώτος Αντιπρόεδρος και παρέμεινε για τρεις θητείες. Στις εκλογές της 23ης Φεβρουαρίου 2014 εκλέχτηκε πρόεδρος του Δ.Σ. Β. με ποσοστό 57,70%.

Αγαπούσε την ποίηση και έγραφε και ο ίδιος ενώ φέτος παρουσιάστηκαν οι ποιητικές συλλογές του, “Αρχαίων Φωτοσκιάσεις” και “Θωριές σε φόντο γκρίζο”.

Ήταν παντρεμένος με την προϊσταμένη της ΕΡΤ Βόλου, Βίκυ Καποτά. Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 2μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης – Βόλου. Θερμή παράκληση της οικογένειας είναι αντί στεφάνων τα χρήματα να δοθούν στο Σύλλογο Καρκινοπαθών Μαγνησίας. Θρήνος επικρατεί και με την είδηση πως πέθανε η ηθοποιός, Άλκηστις Παυλίδου.

Πηγή: athensmagazine.gr