Λαμία: Σε καραντίνα ολόκληρη ποδοσφαιρική ομάδα

Θετικός στον κορωνοϊό μέλος της - αστυνομικός που παρευρέθηκε στη Δίκη της Χ.Α

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Λαμία: Σε καραντίνα ολόκληρη ποδοσφαιρική ομάδα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Lamianow.gr ένας εκ των τεσσάρων αστυνομικών που συμμετείχε στη διμοιρία η οποία βρέθηκε στην Αθήνα την προηγούμενη εβδομάδα για τα μέτρα ασφαλείας στη δική της Χρυσής Αυγής και ήταν θετικός στον κορωνοϊό είναι μέλος της ομάδας της Θύελλας Μεγάλης Βρύσης.

Άμεσα ποδοσφαιριστές και τεχνικό επιτελείο τέθηκαν σε καραντίνα μέχρι να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης. Το Λονδίνο μόλις μπηκε σε lockdown!

Πηγή: iefimerida.gr

Ιωάννινα: Σε 10ημερη καραντίνα γηροκομείο με εντολή Νίκου Χαρδαλιά

Με εντολή του Νίκου Χαρδαλιά μπαίνει σε 10ημερη καραντίνα γηροκομείο στα Ιωάννινα, λόγω επιβεβαιωμένου υψηλού επιδημιολογικού φορτίου, κατόπιν σχετικών ελέγχων,

Συγκεκριμένα:

- Αναστέλλεται η δυνατότητα εισόδου και εξόδου στο ανωτέρω κέντρο φροντίδας, εξαιρουμένου του προσωπικού, το οποίο με μέριμνα της διοίκησης θα εναλλάσσεται και θα μετακινείται σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

- Η τροφοδοσία και η παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.), στο ανωτέρω κέντρο φροντίδας θα γίνεται από τους προμηθευτές, χωρίς δυνατότητα εισόδου τους σε αυτό, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής.

- Η Ελληνική Αστυνομία αναλαμβάνει την επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας για τη διασφάλιση της εφαρμογής των μέτρων αυτών.

Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 10 ημέρες από 14-10-2020 και ώρα 21.00 έως 24-10-2020 και ώρα 21.00. Συναγερμός με τα 436 νέα κρούσματα στην Ελλάδα.

Κορωνοϊός: Κρούσμα σε γηροκομείο της Αθήνας!

Σε γηροκομείο στο κέντρο της Αθήνας σήμανε συναγερμός καθώς εντοπίστηκε κρούσμα κορωνοϊού. Συγκεκριμένα Συγκεκριμένα μία 87χρονη μεταφέρθηκε χθες, Τρίτη, 13 Οκτωβρίου, στον Ευαγγελισμό ως ύποπτο κρούσμα.

Λίγες ώρες αργότερα επιβεβαιώθηκε ότι είναι θετική στον κορωνοϊό. Δείτε επίσης και την δήλωση του αντιπροέδρου του ΕΟΔΥ που έκανε πριν λίγες μέρες σχετικά με τα γηροκομεία.

Μία ημέρα νωρίτερα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρέθηκε στο γηροκομείο και έκανε τεστ στους 50 ηλικιωμένους που φιλοξενούνται αλλά και στους περίπου 20 εργαζόμενους της Δομής.

Πλέον αναμένονται τα συγκεκριμένα αποτελέσματα ώστε να φανεί αν είναι μεμονωμένο περιστατικό το θετικό κρούσμα της 87χρονης ή υπάρχει διασπορά. Πριν από λίγο εντοπίστηκε 4χρονη θετική στον ιό στην Πάτρα!