Έκτακτη είδηση για τους εργαζόμενους του Σκλαβενίτη

Μεγάλη προσοχή!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Έκτακτη είδηση για τους εργαζόμενους του Σκλαβενίτη

Μια έκτακτη είδηση έγινε γνωστή και αφορά όλους του εργαζόμενους της γνωστής αλυσίδας των super market, Σκλαβενίτης. Τι συμβαίνει;

Συγκεκριμένα, σε σύσκεψη καλεί ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας τους εργαζόμενους στα super market «Σκλαβενίτης». Η σύσκεψη θα γίνει την Κυριακή 18 Οκτώβρη στα γραφεία του συλλόγου (Αγίας Φιλόθεης 5β, πλ. Μητροπόλεως) στις 11 π.μ και θα έχει θέμα «Ενημέρωση - Συζήτηση - Οργάνωση με βάση τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στην εταιρεία με αφορμή και την πανδημία».

«Η εργοδοσία όσα βραβεία και πιστοποιήσεις και να πάρει, για το πόσο "καλοί εργοδότες" είναι και πώς αντιμετωπίζουν τον κορονοϊό, εμείς οι εργαζόμενοι γνωρίζουμε από πρώτο χέρι πόσο εκτεθειμένοι είμαστε και με τι όρους δουλεύουμε» υπογραμμίζει ο Σύλλογος, καταγγέλλοντας πως «με την όλο και αυξανομένη επιβεβαίωση κρουσμάτων σε καταστήματα, η εργοδοσία κάνει απολύμανση και ανοίγει εντός μερικών ωρών με ''δανεικό'' προσωπικό από άλλα καταστήματα της αλυσίδας», που είτε δεν ενημερώθηκε για το συμβάν, είτε πήγε γιατί του είπαν «πρέπει να πας».

Καταγγέλλει επίσης την εντατικοποίηση στα καταστήματα που έστειλαν προσωπικό σημειώνοντας πως «όλα αυτά για να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ!», ενώ «όπου γίνονται τεστ Covid-19 οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση ώστε μόνο η εταιρεία να λαμβάνει τα αποτελέσματα λες και οι εργαζόμενοι είναι περιουσιακό της στοιχείο». Προσθέτει ότι εργαζόμενοι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες «συνεχίζουν να δουλεύουν δίπλα μας παίζοντας τη ζωή τους κορόνα - γράμματα αφού δεν μπορούν να βγουν σε αναστολή σύμβασης και να ζήσουν με το επίδομα των 534 ευρώ». Να σημειώσουμε πως, δεν πρέπει να φάτε αυτό το προϊόν από Σκλαβενίτη, καθώς αποσύρεται!

Αναφορικά με τις εργασιακές σχέσεις σημειώνει ότι «η πλειοψηφία των προσλήψεων πριν αλλά και με τη συνεργασία με την πλατφόρμα e-food, γίνεται με τους χειρότερους όρους (ορισμένου χρόνου, 1 μήνα έως 3μηνες, 6ήμερες - 6ωρες χωρίς ρεπό ή και τριήμερες/διαλείπουσες) με σκοπό να αξιοποιηθούν αυτοί οι συνάδελφοι, ως πιο "φθηνοί" και να χτυπήσουν τις ήδη τσακισμένες από δικαιώματα και μισθολογικά συμβάσεις μας».

«Ακόμα και αυτά που συμβαίνουν έξω από τα καταστήματα, τα γραφεία ή τις αποθήκες πρέπει να μας απασχολούν. Που στοιβαζόμαστε σαν σαρδέλες στα ΜΜΜ, που δεν έχει παρθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ασφαλή μόρφωση των παιδιών μας στα σχολεία, που οι ελλείψεις στα νοσοκομεία και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα μας οδηγεί στο να βάζουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη, καταφεύγοντας στα ιδιωτικά ιατρεία και νοσοκομεία», υπογραμμίζει και προσθέτει πως «απέναντι στα πρωτόκολλα της κυβέρνησης και της εργοδοσίας να αντιτάξουμε τα δικά μας πρωτόκολλα και τις δικές μας ανάγκες. Δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε».

«Αμέτρητα τα προβλήματα σε κάθε χώρο δουλειάς, μα μία και μοναδική η λύση τους. Όλα κατακτήθηκαν με οργάνωση και αγώνα», τονίζει και παραθέτει ένα πλαίσιο αιτημάτων.

Συγκεκριμένα διεκδικεί:

  • 8ωρο - 5ήμερο για όλους τους εργαζόμενους.
  • Μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, με συμβάσεις αορίστου χρόνου και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Καμία απόλυση εργαζόμενου.
  • Προληπτικά και επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους τους εργαζόμενους.
  • Ατομικά Μέσα Προστασίας σε κάθε εργαζόμενο και όχι λίγα για κοινόχρηστη χρήση.
  • Καμία επιβάρυνση ωραρίου σε περίπτωση απουσίας εργαζομένου λόγω Covid-19.
  • Άδεια πλήρους μισθολογικής και ασφαλιστικής κάλυψης σε όσους συναδέλφους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.
  • Άμεση ενημέρωση των εργαζομένων όταν παρουσιάζεται κρούσμα σε κάποιο κατάστημα.

Πηγή: 902.gr

Έκτακτο ανακοινωθέν από τον Σκλαβενίτη - Αφορά όλους τους καταναλωτές

Σε μια απίστευτη κίνηση προχωρά η εταιρεία Σκλαβενίτης για να κάνει την ζωή των καταναλωτών της ακόμα πιο εύκολη!

Μετά την εξαγορά του caremarket.gr και την συνεργασία με την e-food, που πλέον έχει επεκταθεί στο μεγαλύτερο μέρος της Αττικής αλλά και στην Θεσσαλονίκη, η Σκλαβενίτης έχει προχωρήσει «αθόρυβα» εδώ και μικρό χρονικό διάστημα στην προσθήκη μίας υπηρεσίας που στόχο έχει κυρίως την διευκόλυνση και εξυπηρέτηση των πελατών που επισκέπτονται τα σούπερ μάρκετ της.

Πληρωμή λογαριασμών κοινής ωφελείας στον Σκλαβενίτη

Σκλαβενίτης ανακοίνωση

Συγκεκριμένα δίδεται η δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να εξοφλήσουν στα ταμεία της αλυσίδας λογαριασμούς για ένα μεγάλο αριθμό υπηρεσιών κοινής ωφέλειας (τηλεπικοινωνίες, ενέργεια, ύδρευση, συνδρομητική τηλεόραση κ.α.). Η υπηρεσία η οποία ξεκίνησε σταδιακά προσφέρεται ήδη σε 30 καταστήματα σε όλη την χώρα.

Στόχος είναι η παρουσία την υπηρεσίας να φθάσει τα 80 σούπερ μάρκετ της αλυσίδας μέχρι το τέλος του 2020. Η επιλογή των καταστημάτων – που θα είναι επίσης σε όλη την χώρα – σύμφωνα με πληροφορίες, έχει να κάνει με το μέγεθος της επισκεψιμότητας τους.

Για την υπηρεσία αυτή δεν υπάρχει προμήθεια για την Σκλαβενίτης άλλα μόνο για την συνεργαζόμενη τράπεζα. Η επιβάρυνση είναι του 1 ευρώ ανά λογαριασμό, για την οποία πρόσφατα ήρθαν χαράς ευαγγέλια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι λογαριασμοί κοινής ωφελείας έχουν έρθει τα τελευταία χρόνια στο προσκήνιο καθώς η πληρωμή τους αποτελεί είτε ένα επιπλέον έσοδο για κάποιες επιχειρήσεις είτε λειτουργεί ως κίνητρο για την επίσκεψη στα καταστήματα που την προσφέρουν, είτε και τα δύο μαζί.