Συναγερμός από τον Νίκο Χαρδαλιά - Οι περιοχές που βρίσκονται ένα βήμα πριν το κόκκινο

Μεγάλη προσοχή!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Συναγερμός από τον Νίκο Χαρδαλιά - Οι περιοχές που βρίσκονται ένα βήμα πριν το κόκκινο

Το καμπανάκι του κινδύνου έκρουσε για άλλη μία φορά ο Νίκος Χαρδαλιάς αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας, καθώς αναφέρθηκε στις περιοχές που αυτή τη στιγμή βρίσκονται ένα βήμα πριν την κόκκινη ζώνη.

Κατά την απογευματινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας αναφέρθηκε στην κατάσταση που διαμορφώνεται τα τελευταία 24ωρα σε Καστοριά, Ιωάννινα και Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για τρεις περιοχές οι οποίες έχουν επιβαρυμένο ιικό φορτίο. Παράλληλα σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί Βοιωτία και Σέρρες.

Μάλιστα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε ότι αύριο Τετάρτη θα βρεθεί στην Καστοριά και στη συνέχεια στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά η Θεσσαλονίκη που έχει 652 ενεργά κρούσματα, βρίσκεται στο επίπεδο δύο. Την ίδια ώρα οι άλλες τρεις περιοχές έχουν επιθετική αύξηση κρουσμάτων και άρα η κατάσταση είναι επικίνδυνη.

Όσον αφορά την Αττική, η κατάσταση παραμένει «κρίσιμα σταθερή» και ιδιαίτερα στον κεντρικό τομέα «εύθραυστη». «Ο κεντρικός τομέας της Αττικής είναι επιβαρυμένος. Η Αττική είναι σε σταθερή κατάσταση δεν βγάζει μεγάλο αριθμό κρουσμάτων. Λόγω του όγκου και του πληθυσμού που συνοδεύει την μητροπολιτική Αθήνα η κατάσταση μπορεί να ανατραπεί σε λίγα 24ωρα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Από την άλλη πλευρά ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε εκ νέου στις νεαρές ηλικίας ζητώντας τους να είναι προσεκτικοί. Μάλιστα αποκάλυψε ότι από τα χθεσινά κρούσματα στη Θεσσαλονίκη προέκυψε ότι ο μέσος όρος ηλικίας ήταν τα 30 έτη και στην Αττική τα 33. Δείτε αναλυτικά εδώ τον χάρτη με τα κρούσματα.

Πηγή: ethnos.gr

Κορωνοϊός: Στους 529 οι νεκροί στην Ελλάδα

Μεγαλώνει η λίστα των θυμάτων από κορωνοϊό στη χώρα μας, καθώς επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα σε λίγες ώρες. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το σύνολο των νεκρών στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στους 529.

Συγκεκριμένα, μια 82χρονη με υποκείμενα νοσήματα, η οποία κατέληξε το πρωί στο νοσοκομείο «Αττικό».

Επιπλέον έξι ασθενείς κατέληξαν τις τελευταίες ώρες από επιπλοκές της νόσου Covid-19. Δείτε την ενημέρωση του ΕΟΔΥ για σήμερα.

Πρόκειται για:

  • Έναν 92χρονο, ο οποίος νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του ΝΙΜΤΣ με υποκείμενα νοσήματα.
  • Μια 85χρονη με υποκείμενα νοσήματα στο νοσοκομείο «Θριάσιο».
  • Έναν 83χρονο με υποκείμενα νοσήματα που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Θριάσιο».
  • Έναν 84χρονο με υποκείμενα νοσήματα που άφησε την τελευταία της πνοή στο Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.
  • Έναν 77χρονο στο νοσοκομείο «Ελπίς».
  • Μια 96χρονη με υποκείμενα νοσήματα στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Πηγή: protothema.gr