Κορωνοϊός: Εντοπίστηκαν δέκα κρούσματα στο ΑΧΕΠΑ

Συναγερμός στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης!

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κορωνοϊός: Εντοπίστηκαν δέκα κρούσματα στο ΑΧΕΠΑ

Συναγερμός έχει σημάνει στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, μετά τον εντοπισμό δέκα θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού, σε νοσηλευτές, διοικητικό προσωπικό κι εργαζόμενους στα εργαστήρια του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου.

Την Τρίτη έγιναν συνολικά 700 τεστ στους εργαζόμενους του νοσοκομείου, 300 rapid test και 400 μοριακά.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε γιατρός στην οφθαλμολογική. Όπως είπε στο Thestival, «για σήμερα αναβάλλονται όλα τα χειρουργεία στην οφθαλμολογική, προκειμένου να ακολουθηθούν οι διαδικασίες ιχνηλάτησης και απολύμανσης».

Ο ίδιος τονίζει ότι είναι επιτακτική η ανάγκη να εφαρμοστεί το μέτρο της καραντίνας καθώς όπως επισημαίνει: «εάν κάποιος ήρθε εχθές σε επαφή με θετικό κρούσμα, μπορεί στο χθεσινό τεστ να βγήκε αρνητικός και σε τρεις ημέρες το τεστ να είναι θετικό διότι πρέπει να περάσει το στάδιο επώασης».

Τέλος, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ για ακόμη μία φορά ζητεί να υπάρξει επίσημη ενημέρωση από τη διοίκηση του νοσοκομείου και το Υπουργείο. Ιερέας στην Αμαλιάδα βρέθηκε θετικός στον ιό!

Πηγή: epiloges.tv

Κορωνοϊός: Εντοπίστηκαν 10 θετικά κρούσματα στον Άρη

Πολύ σοβαρό πρόβλημα προέκυψε στον Άρη καθώς μετά το κρούσμα κορωνοϊού που διαπιστώθηκε τη Δευτέρα (19/10), όλα τα μέλη του αγωνιστικού τμήματος υποβλήθηκαν σε τεστ κορωνοϊού ούτως ώστε να διαπιστωθεί αν υπήρξε διασπορά του ιού.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων «σόκαραν» τους ανθρώπους του Άρη καθώς διαπιστώθηκαν δέκα θετικά δείγματα. Οι «κίτρινοι» θα ακολουθήσουν τους κανόνες του υγειονομικού πρωτοκόλλου οι οποίοι προβλέπουν την απομόνωση όλων όσοι έχουν προσβληθεί από τον ιό. Σε καραντίνα η σχολή Ευελπίδων!

Γίνεται αντιληπτό ότι υπό αυτές τις συνθήκες είναι σχεδόν αδύνατο να πραγματοποιηθεί ο Σαββατιάτικος (24/10, 18:15) εκτός έδρας αγώνας με τη Λάρισα. Η ΠΑΕ Άρης θα ενημερώσει επισήμως σήμερα (21/10) τη διοργανώτρια αρχή και μένει να αποφασίσει η ίδια για την ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα.

Πηγή: protothema.gr

Συναγερμός από τον Νίκο Χαρδαλιά - Οι περιοχές που βρίσκονται ένα βήμα πριν το κόκκινο

ο καμπανάκι του κινδύνου έκρουσε για άλλη μία φορά ο Νίκος Χαρδαλιάς αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας, καθώς αναφέρθηκε στις περιοχές που αυτή τη στιγμή βρίσκονται ένα βήμα πριν την κόκκινη ζώνη.

Κατά την απογευματινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας αναφέρθηκε στην κατάσταση που διαμορφώνεται τα τελευταία 24ωρα σε Καστοριά, Ιωάννινα και Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για τρεις περιοχές οι οποίες έχουν επιβαρυμένο ιικό φορτίο. Παράλληλα σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί Βοιωτία και Σέρρες.

Μάλιστα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε ότι αύριο Τετάρτη θα βρεθεί στην Καστοριά και στη συνέχεια στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά η Θεσσαλονίκη που έχει 652 ενεργά κρούσματα, βρίσκεται στο επίπεδο δύο. Την ίδια ώρα οι άλλες τρεις περιοχές έχουν επιθετική αύξηση κρουσμάτων και άρα η κατάσταση είναι επικίνδυνη.

Όσον αφορά την Αττική, η κατάσταση παραμένει «κρίσιμα σταθερή» και ιδιαίτερα στον κεντρικό τομέα «εύθραυστη». «Ο κεντρικός τομέας της Αττικής είναι επιβαρυμένος. Η Αττική είναι σε σταθερή κατάσταση δεν βγάζει μεγάλο αριθμό κρουσμάτων. Λόγω του όγκου και του πληθυσμού που συνοδεύει την μητροπολιτική Αθήνα η κατάσταση μπορεί να ανατραπεί σε λίγα 24ωρα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Από την άλλη πλευρά ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε εκ νέου στις νεαρές ηλικίας ζητώντας τους να είναι προσεκτικοί. Μάλιστα αποκάλυψε ότι από τα χθεσινά κρούσματα στη Θεσσαλονίκη προέκυψε ότι ο μέσος όρος ηλικίας ήταν τα 30 έτη και στην Αττική τα 33. Δείτε αναλυτικά εδώ τον χάρτη με τα κρούσματα.