Κορωνοϊός: Ακόμα δυο νεκροί – 52χρονος κατέληξε στο ΑΧΕΠΑ

Συγκλονισμένη η Ελλάδα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός: Ακόμα δυο νεκροί – 52χρονος κατέληξε στο ΑΧΕΠΑ

Τις τελευταίες ώρες καταγράφηκαν ακόμα δυο θάνατοι από κορωνοϊό. Στην μονάδα Εντατική θεραπείας του ΑΧΕΠΑ, κατέληξε ένας άντρα 52 ετών, ο οποίος έπασχε σύμφωνα με πληροφορίες από δυσλιπιδαιμία και ήταν καπνιστής.

Την «τελευταία του πνοή» άφησε στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας και ένας ηλικιωμένος 84 ετών, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είχε υποκείμενα νοσήματα.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών στην χώρα μας από κορωνοϊό, πλέον έχει φτάσει του 533. Δείτε εδώ ποια είναι μέχρι στιγμής τα πιθανά μέτρα που θα εφαρμοστούν στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα!

Πηγή: Protothema.gr

Κορωνοϊός: Η Θεσσαλονίκη περνάει σήμερα στο πορτοκαλί επίπεδο

«Τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι πολύ άσχημα», δήλωσε σήμερα, μετά και τη νέα αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Αν τώρα δεν πάρουμε μέτρα και δεν κάνουμε πιστή εφαρμογή και τήρηση, θα χρειαστούν νέα μέτρα, τα οποία θα είναι δύσκολα να τα διαχειριστεί η οικονομία», τόνισε ο περιφερειάρχης μιλώντας στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε ότι «θα πάμε σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού και θα μπούμε σε lockdown. Αυτό αφορά κυρίως τη Θεσσαλονίκη».

Ο κ. Τζιτζικώστας, αναφερόμενος στον μέσο όρο ηλικίας των κρουσμάτων που έχει πέσει στα 30-39 έτη, επεσήμανε ότι «κανένας μας δεν είναι άτρωτος. Η Θεσσαλονίκη θα περάσει σήμερα στο επίπεδο 3, το πορτοκαλί επίπεδο. Θα πρέπει να τεθούν νέα μέτρα, όπως τηλεργασία στο 40% των εργαζομένων, κλείσιμο καταστημάτων νωρίτερα, υποχρεωτική χρήση μάσκας σε περισσότερους χώρους». Ιερέας στην Αμαλιάδα βρέθηκε θετικός στον ιό!

«Αν δεν τηρήσουμε τα μέτρα, θα βρεθούμε μπροστά σε πολύ οδυνηρές αποφάσεις. Είναι καθαρά θέμα του πώς εφαρμόζονται τα μέτρα», συμπλήρωσε.
Τέλος, ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε: «Ναι, θα πάμε σε lockdown, αν δεν αντιληφθούμε όλοι ότι η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη».

Πηγή: iefimerida.gr