Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Κορωνοιός: Έκτακτη συνεδρίαση στην Θεσσαλονίκη με Χαρδαλιά και Τζιτζικώστα

Όλες οι πληροφορίες

Κορωνοιός: Έκτακτη συνεδρίαση στην Θεσσαλονίκη με Χαρδαλιά και Τζιτζικώστα
Ενημέρωση 21.10.2020 16:01
Από Ιωάννα Πολυχρόνη

Έκτακτη σύσκεψη για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία θα πραγματοποιηθεί αύριο παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα και του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά.

Εκτός των κ.κ. Τζιτζικώστα και Χαρδαλιά θα συμμετέχουν ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και Δήμαρχος Πυλαίας – Χροτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Χρήστος Μήττας και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Χαράλαμπος Στεργιάδης.

Στη σύσκεψη θα εξεταστεί η πορεία της πανδημίας στην Κεντρική Μακεδονία, η τήρηση των μέτρων και των ελέγχων για τον περιορισμό της διασποράς της και η τυχόν λήψη επιπρόσθετων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας. Δείτε εδώ ποια είναι μέχρι στιγμής τα πιθανά μέτρα που θα εφαρμοστούν στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα!

Κορωνοιός: Τρίτος νεκρός σήμερα

Μεγαλώνει η λίστα των θυμάτων από κορωνοϊό στη χώρα μας, καθώς ακόμα τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη χώρα μας

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ώρες έχασαν τη μάχη με τον κορωνοϊό ένας άντρας 52 ετών στο ΑΧΕΠΑ, κι ένας 84χρονος στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας.

Τέλος, κατέληξε στο Παπανικολάου και ένας 64χρονος οποίος έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Κορωνοιός: Κρούσμα στη Βουλή - Σε καραντίνα 20 υπάλληλοι

Νέο κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε στην Βουλή και σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρόεδρος του κοινοβουλίου Κωνσταντίνος Τασούλας δρομολογεί περαιτέρω μέτρα για την προστασία εργαζόμενων και βουλευτών.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το κρούσμα εντοπίστηκε σε υπηρεσία που στεγάζεται σε περιφερειακό κτήριο που μισθώνει η Βουλή (Μεγ. Αρβανίτη).

Στην ίδια υπηρεσία εργάζονται περίπου 20 υπάλληλοι που τέθηκαν σε καραντίνα ενώ υπάρχει ισχυρή σύσταση σε όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να παραμείνουν σπίτι του. Το θέμα συζητηθεί στην αυριανή Διάσκεψη των Προέδρων καθώς πριν από δύο ημέρες είχαν εντοπιστεί άλλα δύο κρούσματα. Σύμφωνα με πληροφορίες οι υπάλληλοι της Βουλής ενημερώθηκαν για τα εξής μέτρα:

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας.
  • Τήρηση των αποστάσεων και καλός αερισμός των χώρων.
  • Κυλιόμενο ωράριο υποχρεωτικά σε όλες τις υπηρεσίες.
  • Υποχρεωτική η τηλεργασία στο 40% των υπαλλήλων, που έρχονται για εργασία.
  • Με ευθύνη όλων των προϊσταμένων όσοι συνάδελφοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες δεν θα προσέλθουν στην υπηρεσία, όσοι μπορούν να συμμετέχουν στην τηλεργασία.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Κορωνοϊός: Η Θεσσαλονίκη περνάει σήμερα στο πορτοκαλί επίπεδο

Κορωνοϊός: Εντοπίστηκαν δέκα κρούσματα στο ΑΧΕΠΑ

Share