Έκτακτες αλλαγές στον Σκλαβενίτη - Η καταγγελία που έφερε τα πάνω κάτω

Μεγάλη προσοχή!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Έκτακτες αλλαγές στον Σκλαβενίτη - Η καταγγελία που έφερε τα πάνω κάτω

Η πρόσφατη καταγγελία που έγινε φαίνεται πως έφερε τα πάνω κάτω για τη γνωστή αλυσίδα καταστημάτων Σκλαβενίτης, η οποία θα αναγκαστεί να κάνει μερικές έκτακτες αλλαγές προκειμένου να ικανοποιήσει τα αιτήματα των εργαζομένων του.

Την Κυριακή 18/10/2020 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη εργαζομένων στα s/m ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, στην οποία πήραν μέρος εργαζόμενοι από πολλές περιοχές της Αθήνας. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά από καταγγελίες για τα συγκεκριμένα σούπερ μάρκετ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας:
Μεταφέρθηκε πείρα από δεκάδες καταστήματα τόσο για τις συνθήκες εργασίας όσο και για τους χειρισμούς της εργοδοσίας μέσα στις συνθήκες πανδημίας.

Αναδείχθηκε η ανάγκη δημιουργίας επιτροπών υγιεινής και ασφάλειας από τους ίδιους τους εργαζόμενους μέσα στα καταστήματα, παρακάμπτοντας τους αχυράνθρωπους της εργοδοσίας του επιχειρησιακού σωματείου καθώς και η ανάγκη κάλυψης του κενού από την ανυπαρξία Ιατρού Εργασίας και Τεχνικού Ασφαλείας σε κάθε κατάστημα με τα όποια προβλήματα αυτό δημιουργεί μέσα σε συνθήκες πανδημίας.

Οι συνάδελφοι που συμμετείχαν στην σύσκεψη αποφάσισαν από κοινού την συνέχεια ανάδειξης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στους χώρους εργασίας και την υποβολή των αιτημάτων τους στην εργοδοσία τόσο σε επίπεδο καταστήματος όσο και στην κεντρική διοίκηση της εταιρείας.

Συζητήθηκαν και τέθηκαν οι βάσεις για δημιουργία επιτροπών υγιεινής και ασφάλειας τόσο σε επίπεδο καταστήματος όσο και σε τοπικό επίπεδο προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των δεκάδων μικρομάγαζων που υπάρχουν διάσπαρτα σε κάθε συνοικία. Εγκρίθηκε σχέδιο δράσης – ενημέρωσης του συνόλου των εργαζομένων στην επιχείρηση, παρεμβάσεων στις διευθύνσεις των καταστημάτων και την κεντρική διοίκηση θέτοντας τα αιτήματα για την προστασία της υγείας και των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Απαιτούμε άμεσα:

  • 8ωρο – 5νθημερο για όλους τους εργαζόμενους
  • Μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, με συμβάσεις αορίστου χρόνου και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Καμία απόλυση συναδέλφου.
  • Προληπτικά και επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους τους εργαζόμενους
  • Τακτικές απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους των καταστημάτων, των γραφείων και των αποθηκών.
  • Ατομικά Μέσα Προστασίας σε κάθε εργαζόμενο και όχι λίγα για κοινόχρηστη χρήση.
  • Καμία επιβάρυνση ωραρίου σε περίπτωση απουσίας εργαζομένου λόγω covid-19
  • Άδεια πλήρους μισθολογικής και ασφαλιστικής κάλυψης σε όσους συναδέλφους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.
  • Άμεση ενημέρωση των συναδέλφων όταν παρουσιάζεται κρούσμα.
  • Τα αποτελέσματα των τεστ covid-19 που πραγματοποιούνται από διάφορα διαγνωστικά εργαστήρια να παραδίδονται άμεσα, επίσημα και γραπτά στους ίδιους τους εργαζόμενους.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Έκτακτο ανακοινωθέν από Σκλαβενίτη - Απομακρύνεται άμεσα αυτό το προϊόν από το σπίτι σας

Με ένα έκτακτο ανακοινωθέν ο ΕΦΕΤ αποκάλυψε στους καταναλωτές πως πρέπει να απομακρύνουν άμεσα από το σπίτι τους ένα συγκεκριμένο προϊόν που βρίσκεται στα ράφια του Σκλαβενίτη.

Αυτό είναι το προϊόν από το Σκλαβενίτης που πρέπει να απομακρύνεται άμεσα από το σπίτι σας

Μέλι από άνθη και κωνοφόρα, εμπορικής ονομασίας «Μελισσούλα», καθαρού βάρους 900g, με αριθμό παρτίδας LΟΤ 1121720 και ημερομηνία λήξης 20/04/23. Το ανωτέρω προϊόν συσκευάζεται από την επιχείρηση «REGINA, ΚΟΥΡΑΝΤΙΔΗΣ ΧΡ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ», ενώ ελήφθη από το υποκατάστημα της επιχείρησης «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε.», Ευριπίδου 69 & Αιγέως 31-35 & Ασκληπιού, Καλλιθέα.

Δείτε εδώ και ποιο προϊόν του καταστήματος κρίθηκε επικίνδυνο!