Κορωνοϊός: Θετικός ιερέας στο Ωραιόκαστρο

Συναγερμός

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Θετικός ιερέας στο Ωραιόκαστρο

Συναγερμός έχει σημάνει εδώ και λίγη ώρα καθώς σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν, θετικός στον κορωνοϊό διαγνώστηκε ιερέας του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Ωραιόκαστρο, ο οποίος έχει τεθεί σε καραντίνα στο σπίτι του.

Όπως αναφέρει το GRTimes.gr, ο ιερέας διαγνώστηκε θετικός μετά από τεστ στο οποίο υπεβλήθη σήμερα. Ήδη έχει τεθεί σε κατ’ οίκον καραντίνα, ενώ αισθάνεται καλά και εμφανίζει ήπια συμπτώματα.

Ο ιερέας απηύθυνε έκκληση σε όλους να τηρούνται «ευλαβικά τα υγειονομικά μέτρα και να χρησιμοποιείται η μάσκα μέσα στον ναό».

Προσθέτει δε: «Ευχόμαστε ο καλός Θεός σύντομα να πάρει αυτόν τον πειρασμό και να μας οδηγήσει όλους σε μετάνοια», ενώ σύμφωνα με πληροφορίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, τις επόμενες μέρες θα κάνει διάγγελμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πηγή: protothema.gr

Κορωνοϊός: 865 κρούσματα στη χώρα μας

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΕΟΔΥ για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας που εξεδόθη το απόγευμα της Δευτέρας, εντοπίστηκαν συνολικά 865 νέα κρούσματα του ιού, ενώ οι νεκροί ανέρχονται στους 534.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 27334, εκ των οποίων το 55.6% άνδρες.

3672 (13.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 10802 (39.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

86 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 28 (32.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 91.9%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 265 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

κορωνοϊός 535 νεκροί

Τέλος, έχουμε 6 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 534 θανάτους συνολικά στη χώρα. 201 (37.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε και ο Άρης Σοϊλέδης