Δίκη Χρυσής Αυγής: Στην ΓΑΔΑ ο Μιχαλολιάκος

Όλες οι πληροφορίες

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Δίκη Χρυσής Αυγής: Στην ΓΑΔΑ ο Μιχαλολιάκος

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται από νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης (22/10) ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ενώ δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν παραδόθηκε ή εάν συνελήφθη

Περισσότερες πληροφορίες σε λίγο...Στο μεταξύ κατέρρευσε με λυγμούς η Μάγδα Φύσσα.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Προκλητικές δηλώσεις του Μιχαλολιάκου - "Περήφανος που πάω φυλακή για..."

Ο αρχηγός της εγκληματικής ομάδας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, εμφανίστηκε αμετανόητος μετά την απόφαση του δικαστηρίου για να οδηγηθεί στη φυλακή με βαριές δηλώσεις που κάνουν λόγο δικαίωση.

Επιδόθηκε σε ένα τηλεοπτικό σόου έξω από το σπίτι του στην Πεύκη λέγοντας πως νιώθει υπερήφανος που πηγαίνει φυλακή για τις ιδέες του.

«Είμαι υπερήφανος που με πηγαίνουν φυλακή για τις ιδέες μου. Θα δικαιωθούμε και από την ιστορία και τον ελληνικό λαό. Ευχαριστώ τους εκατοντάδες χιλιάδες των Ελλήνων που ήταν στο πλευρό της Χρυσής Αυγής ενάντια σε μια βρώμικη χούντα που υπάρχει στα ΜΜΕ, στην πολιτική ζωή της χώρας και στη δικαιοσύνη», τόνισε χαρακτηριστικά ο Νίκος Μιχαλολιάκος και πλέον αναμένεται είτε να συλληφθεί είτε να παραδοθεί αυτοβούλως στις Αρχές.

Στη φυλακή εκτός από τον Νίκο Μιχαλολιάκο οδηγούνται και οι Κασιδιάρης, Γερμενής, Παναγιώταρος, Λαγός, Παππάς, Ματθαιόπουλος. Στη φυλακή θα οδηγηθεί και ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς. Αναστολή στην εκτέλεση των ποινών!

Αναστολή υπό όρους χορηγήθηκε σε μόνο 12 από τους 51 καταδικασθέντες, κόντρα στην εισαγγελική πρόταση που ζητούσε να δοθεί αναστολή σε όλους. Από τους 12 στους οποίους δόθηκε αναστολή, είναι και οι εξής πρώην βουλευτές: Χρ. Αλεξόπουλος Στ. Μπούκουρας, Αρβανίτης, Κουκούτσης και Ζαρούλια, οι οποίοι δεν θα φυλακιστούν υπό όρους.

Υπενθυμίζεται ότι οι ποινές για το διευθυντήριο της εγκληματικής οργάνωσης είναι οι εξής: Για τον Νίκο Μιχαλολιάκο 13 χρόνια και 6 μήνες, για τον Ιωάννη Λαγό 13 χρόνια και 8 μήνες, για τον Ηλία Κασιδιάρη 13 χρόνια και 6 μήνες, για τον Γιώργο Γερμενή 13 χρόνια και 6 μήνες, για τον Χρήστο Παππά 13 χρόνια και 3 μήνες, για τον Ηλία Παναγιώταρο 13 χρόνια και για τον Αρτέμη Ματθαιόπουλο 10 χρόνια.