Χρυσή Αυγή: Στη ΓΑΔΑ ο Γιώργος Ρουπακιάς

Πριν από λίγα λεπτά

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Χρυσή Αυγή: Στη ΓΑΔΑ ο Γιώργος Ρουπακιάς

Στη σύλληψη και του Γιώργου Ρουπακιά προχώρησε η Αστυνομία, μετά την οριστική απόφαση για τις ποινές στους κατάδικους της δίκης της Χρυσής Αυγής. Πριν από λίγη ώρα, ο Γιώργος Ρουπακιάς βρέθηκε στη ΓΑΔΑ.

Ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα πέρασε την πόρτα της ΓΑΔΑ λίγο μετά τις 10 το βράδυ συνοδευόμενος από ένοπλους αστυνομικούς, οι οποίοι νωρίτερα τον πήραν από την πίσω πλευρά της πολυκατοικίας του και τον οδήγησαν σε οχήματα με ασφάλεια.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς, βρισκόταν στις φυλακές του Δομοκού, αποφυλακίστηκε αφού δεν ορίστηκε δικάσιμος και τέθηκε σε κατ' οίκον περιορισμό εδώ και 4,5 χρόνια και συγκεκριμένα από τις 18 Μαρτίου 2016 με το σπίτι του να φυλάσσεται όλο το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο από τέσσερις αστυνομικούς. Δείτε εδώ τις προκλητικές δηλώσεις που έκανε ο Νίκος Μιχαλολιάκος πριν τη σύλληψή του.

Πηγή: athensmagazine.gr

Δίκη Χρυσής Αυγής: Κατέρρευσε από τους λυγμούς η Μάγδα Φύσσα στο άκουσμα της απόφασης

Στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου για την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή η Μάγδα Φύσσα κατέρρευσε και ξέσπασε κλαίγοντας με λυγμούς.

Στο πλευρό της είναι συγγενείς, δικηγόροι και φίλοι του Παύλου Φύσσα που έπεσαν στην αγκαλιά της μόλις η Προέδρος έδωσε τη λήξη της συνεδρίασης. Έξω από την αίθουσα, δεκάδες άνθρωποι που είχαν συγκεντρωθεί, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, δίνοντας συγχαρητήρια στην πολιτική αγωγή.

Σημειώνεται ότι η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη, λίγα λεπτά μετά τη μία το μεσημέρι, ανέβηκε στην έδρα και στην αυλαία της δίκης Χρυσής Αυγής και ανακοίνωσε την απόφαση του δικαστηρίου. Αναστολή υπό όρους χορηγήθηκε σε μόνο 12 από τους 51 καταδικασθέντες, κόντρα στην εισαγγελική πρόταση που ζητούσε να δοθεί αναστολή σε όλους. Αναστολή στην εκτέλεση των ποινών!

Πηγή: iefimerida.gr

Παραδόθηκε ο Ηλίας Κασιδιάρης - Αναμένεται να οδηγηθεί στη ΓΑΔΑ και στη φυλακή

Παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του ο Ηλίας Κασιδιάρης μετά την απόφαση του δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή σύμφωνα με την οποία η ηγετική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης δεν έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στις εφέσεις της.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης αναμένεται να οδηγηθεί στη ΓΑΔΑ και στη συνέχεια θα οδηγηθεί στη φυλακή.

Εκτός από τον Ηλία Κασιδιάρη παραδόθηκε στην αστυνομία και ο Γιώργος Πατέλης, ο πυρηνάρχης της Νίκαιας. Από την πλευρά του ο Νίκος Μιχαλολιάκος προχώρησε σε δηλώσεις έξω από το σπίτι του στην Πεύκη στις οποίες τόνισε ότι οδηγείται στη φυλακή για τις ιδέες του.

Σημειώνεται ότι ανασταλτικό αποτέλεσμα είχαν στις εφέσεις τους 12 καταδικασθέντες ανάμεσα στους οποίους και οι πρώην βουλευτές Μιχαήλ Αρβανίτης, Ελένη Ζαρούλια, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Στάθης Μπούκουρας και Δημήτρης Κουκούτσης. Σοκ με τις νέες εξελίξεις!