Θεσσαλονίκη: Τηλεφώνημα για βόμβα στα δικαστήρια - Εκκενώθηκαν όλοι οι χώροι

Τι συνέβη;

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Θεσσαλονίκη: Τηλεφώνημα για βόμβα στα δικαστήρια - Εκκενώθηκαν όλοι οι χώροι

Εκκενώθηκε πριν από λίγη ώρα το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης ύστερα από τηλεφώνημα αγνώστου στην Άμεση Δράση ο οποίος προειδοποιούσε για τοποθέτηση βόμβας εντός του κτιρίου.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι έχουν τοποθετηθεί 2 βόμβες σε ισάριθμες αίθουσες του Πρωτοδικείου.

Αποφασίστηκε προληπτικά η εκκένωση του Δικαστικού Μεγάρου και στο σημείο έχουν φτάσει αστυνομικοί οι οποίοι ερευνούν τους χώρους με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά ενώ έχει κλείσει και η οδός 26ης Οκτωβρίου. Χειροβομβίδα σε πλυντήριο οχημάτων στο Κερατσίνι!

Πηγή: protothema.gr

Τηλεφώνημα για εκρηκτικό μηχανισμό στο Εφετείο

Συναγερμός έχει σημάνει εδώ και λίγα λεπτά καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, ένα αγνωστος τηλεφώνησε προειδοποιώντας για ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού στο Εφετείο στη Λουκάρεως.

Ο άγνωστος δεν ανέφερε πού ακριβώς έχει τοποθετηθεί ο μηχανισμός, ούτε έδωσε κάποιο χρονικό περιθώριο. Το τηλεφώνημα έγινε στις 08:48 στα γραφεία του zougla.gr

Εκεί αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα στις 12:30 η συνεδρίαση του δικαστηρίου που σταμάτησε χτες το βράδυ.

Πιθανότατα σήμερα είναι και η ημέρα που κάποιοι από τους ενόχους θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη φυλακή, αφού το τέλος της διαδικασίας των ποινών είναι η αρχή της πλέον κρίσιμης φάσης που θα κρίνει τις αναστολές.

Αρχικά θα αγορεύσει η εισαγγελέας και στη συνέχεια θα εξεταστούν τα όσα ελαφρυντικά ζητούν οι καταδικασμένοι Χρυσαυγίτες, τα οποία προκαλούν… γέλια και θυμό, ενώ θυμίζουμε πως οι δρόμοι γύρω από το Εφετείο θα παραμείνουν κλειστοί σήμερα.

Εξερράγη βόμβα σε ειδησεογραφικό όμιλο της Κύπρου

Σε κινητοποίηση τέθηκε η κυπριακή αστυνομία στη Λεμεσό τα ξημερώματα καθώς σήμανε συναγερμός. Εξερράγη βόμβα στα γραφεία του ειδησεογραφικού ομίλου MC media στην Κύπρο. Τι λένε οι πληροφορίες για το γεγονός;

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτοσχέδια βόμβα υψηλής ισχύος εξερράγη γύρω στις 2 τα ξημερώματα όπου στεγάζονται τα γραφεία της ηλεκτρονικής εφημερίδας Cyprus times και άλλων αθλητικών ιστοσελίδων. H έκρηξη προκάλεσε ζημιές στη γυάλινη είσοδο των γραφείων του ομίλου.

Η σκηνή αποκλείστηκε και από εξετάσεις πυροτεχνουργού διαπιστώθηκε ότι η έκρηξη οφειλόταν σε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό υψηλής ισχύος. Διαφορά τεκμήρια που εντοπίστηκαν παραλήφθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις.

Σε γραπτή του δήλωση, ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος σημειώνει ότι «η Κυβέρνηση καταδικάζει μετά βδελυγμίας τη βομβιστική επίθεση κατά του συγκροτήματος διαδικτυακών μέσων ενημέρωσης Cyprus Times», προσθέτοντας ότι «η Κυβέρνηση καταδικάζει οποιαδήποτε εγκληματική ενέργεια κατά της ελευθερίας του Τύπου, που είναι θεμελιώδους αξίας για τη δημοκρατία μας».

«Η Πολιτεία θα πράξει ό,τι είναι δυνατόν ώστε να βρεθούν οι ένοχοι και να προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης», διαβεβαιώνει ο κ. Κούσιος.