Άδωνις Γεωργιάδης: "Ήταν χιλιάδες κόσμος, ο ένας πάνω στον άλλο" - Αποκαλύπτει για τα πολλά κρούσματα

Η συγκέντρωση που έκανε πάρτι ο κορωνοϊός

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Άδωνις Γεωργιάδης:

Τις τελευταίες μέρες έχει εξαπλωθεί ο τρόμος και ο πανικός στην χώρα μας μετά την ραγδαία εξάπλωση του κορωνοιού καθώς σε λίγες μέρες αναμένουμε να δούμε πάνω από 1000 κρούσματα ημερησίως. Το υψηλότερο ρεκόρ κρουσμάτων το σημειώσαμε χθες, το οποίο άγγιξε τα 882, στενεύοντας ακόμη περισσότερο τα περιθώρια. Δύο από τις πόλεις της Ελλάδας έχουν μπει ήδη σε καραντίνα και πολλές είναι οι περιοχές που οδεύουν στην κόκκινη ζώνη του χάρτη. Ο Κυριακός Μητσοτάκης ανακοίνωσε χθες νέα έκτακτα μέτρα που είναι αναγκαίο να εφαρμοστούν πριν γίνει η κατάσταση ανεξέλεγκτη. Με αφορμή όλα αυτά, ο Άδωνις Γεωργιάδης εξέφρασε την γνώμη του ανοιχτά, κατηγορώντας την συγκέντρωση στο Εφετείο για την δίκη της Χρυσής Αυγής υπεύθυνη για τον τραγικό αριθμό κρουσμάτων που έχει σημειωθεί.

Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Καταρχάς σήμερα έχουμε τη συμπλήρωση 14 ημερών από εκείνη τη μεγάλη συγκέντρωση έξω από το Εφετείο. Είχε προειδοποιήσει αν θυμάστε ο κ. Χαρδαλιάς και ο κ. Κικίλιας ότι τέτοιου τύπου μεγάλες και πολυπληθείς συγκεντρώσεις χιλιάδων ανθρώπων, ασχέτως για ποιον λόγο γίνονται -για τον πιο ευγενή σκοπό να γίνεται.

Ήταν χιλιάδες κόσμου, ο ένας πάνω στον άλλο οι περισσότεροι χωρίς μάσκες, άρα ξέραμε ότι θα ήταν παντελώς, φύσει αδύνατο 14 με 15 μέρες μετά να μην έχουμε αύξηση των κρουσμάτων. Αν δεν είχαμε θα είχαν καταργηθεί όλοι οι νόμοι του ιού. Τι θρέφει τον ιό; Η έλλειψη αποστάσεων. Γιατί φωνάζουμε; Κάθε είδους μέτρο που μπορούσε ανθρώπινα να ληφθεί, έχει ληφθεί».

Άδωνις Γεωργιάδης: Μέσα από την καραντίνα μιλάει για τον κορωνοϊό - «Είναι αρκετά επώδυνο»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο αναπληρωτής υπουργός, Νίκος Παπαθανάσης, βρίσκονται σε καραντίνα, καθώς ήρθαν σε επαφή με άνθρωπο που διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό. Σήμερα, ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, μίλησε για τα όσα βίωσε και βιώνει.

Συγκεκριμένα, το πρωί της Παρασκευής παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Σήμερα» και αναφέρθηκε σε όλα.

Αυτά είναι τα λόγια του Άδωνι Γεωργιάδη για τον κορωνοϊό

«Τηρούμε όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Η πανδημία δεν κάνει διάκριση στα αξιώματα. Στην πανδημία είμαστε όλοι ίσοι. Είτε είσαι ο πρωθυπουργός, είτε ένας απλός πολίτης.

Όταν εμείς πληροφορηθήκαμε χθες, δέκα λεπτά πριν μπούμε στο κυβερνητικό αεροσκάφος για τη Θεσσαλονίκη, ότι ένας επενδυτής που είχαμε συναντήσει με τον κύριο Παπαθανάση στο υπουργείο βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό αμέσως αυτοβούλως και πειθαρχώντας στα πρωτόκολλα

Ο άνθρωπος αυτός είχε έρθει στη χώρα μας με αρνητικό τεστ 72 ωρών. Το δείγμα όμως που του πήραν στο αεροδρόμιο ως επαναληπτικό ήταν θετικό. Μόλις το έμαθε μας πήρε αμέσως τηλέφωνο, ήταν πάρα πολύ υπεύθυνος. Τον ευχαριστούμε. Φαντάζεστε να είχε αργήσει δέκα λεπτά και να είχαμε μπει στο αεροπλάνο με τον Πρωθυπουργό;

Τα μέτρα στη συνάντησή μας ήταν τηρημένα. Φορούσαμε μάσκες σε όλη τη συνάντηση, είχαμε αντισηπτικά, δεν κάναμε χειραψίες. Το πρωτόκολλο έχει τηρηθεί. Για τον λόγο αυτό είμαι σχετικά ήρεμος. Δεν έχω κάποιο σύμπτωμα, είμαι πολύ καλά. Αύριο το απόγευμα θα κάνουμε το τεστ, προκειμένου να έχουν συμπληρωθεί τρεις μέρες από την επαφή μας ώστε να υπάρχει χρόνος επώασης. Σε ανθρώπινο επίπεδο το να κολλήσεις τον κορονοϊό δεν είναι κάτι ευχάριστο. Είναι αρκετά επώδυνο» εξήγησε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ακόμη ένας Υπουργός είναι σε καραντίνα.