Κορωνοιός: Στους τρείς οι νεκροί σήμερα στην χώρα μας!

Όλες οι πληροφορίες

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Κορωνοιός: Στους τρείς οι νεκροί σήμερα στην χώρα μας!

Ακόμα τρεις νεκροί μέσα σε λίγες ώρες με των αριθμό να αγγιζεί τους 563 στην χώρα μας. Μεγαλώνει η μακάβρια λίστα των θυμάτων κορωνοιού στην Ελλάδα.

Πριν από λίγο έγιναν γνωστοί ο θάνατος ενός 64χρονου στον «Ερυθρό Σταυρό», μιας 81χρονης στο «Λαϊκό» κι μιας 75χρονης στο ΝΙΜΤΣ. Και οι τρεις είχαν υποκείμενα νοσήματα. Δείτε εδώ και την προειδοποίηση του Μαγιορκίνη για τα άτομα που μολύνονται πιο εύκολα.

Κορωνοϊός: Μάσκες παντού από σήμερα - Τι πρέπει να προσέξετε στα μέτρα

Από σήμερα τίθενται σε ισχύ τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού και από εδώ και στο εξής, η μάσκα είναι υποχρεωτική παντού. Δείτε αναλυτικά ποια είναι τα σημεία στα μέτρα που πρέπει να προσέξετε!

Η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους, εσωτερικούς και εξωτερικούς, σε 14 «πορτοκαλί» και 2 «κόκκινες» περιφερειακές ενότητες της χώρας εφαρμόζεται από σήμερα τα ξημερώματα, με το πρόστιμο σε όσους δεν τηρήσουν το μέτρο να διαμορφώνεται στα 150 ευρώ.

Επιπλέον, από σήμερα μετά τις 00.30 τα μεσάνυχτα και μέχρι τις 5 το πρωί, η κυκλοφορία απαγορεύεται για τις 16 αυτές περιφερειακές ενότητες όπως αποτυπώνονται στον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Φροντίδας.

Ο Χάρτης Υγειονομικής Ασφάλειας και Φροντίδας «σχεδιάστηκε» εκ νέου χθες αναβαθμίζοντας το επίπεδο συναγερμού για πέντε περιοχές: την Καστοριά που ανέβηκε από το επίπεδο 3 στο ανώτατο επίπεδο 4 και για τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, τις Σέρρες και τη Βοιωτία που από το επίπεδο 2 ανέβηκαν στο επίπεδο 3.

Παράλληλα, από το επίπεδο 1, το «πράσινο» θα ανεβούν στο επίπεδο 2 από την προσεχή Δευτέρα, 26/10 οι εξής περιοχές: Αρτα, Έβρος, Ηλεία, Θεσπρωτία, Σκιάθος και Καβάλα.

Η αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας την περασμένη Τετάρτη πάντως, επιφύλασσε και καλά νέα καθώς πολλές είναι οι περιοχές είχαν βελτιωμένη επιδημιολογική εικόνα οπότε «κατέβηκαν» επίπεδο. Ειδικότερα, από πορτοκαλί γίνονται... κίτρινες η Αχαΐα, το Ηράκλειο, η Καρδίτσα, η Λέσβος, η Μύκονος, η Πέλλα και η Σάμος.

Από το επίπεδο 3, δηλαδή το πορτοκαλί, στο επίπεδο 2 «κατεβαίνουν» και οι Νήσοι Αττικής, εκτός της Σαλαμίνας (παραμένει στο 3), λόγω σύνδεσής της με τον Πειραιά, ενώ στο χαμηλότερο επίπεδο, το πράσινο εισέρχονται από την προσεχή Δευτέρα τα Γρεβενά, η Λακωνία και η Πάρος (ήταν μέχρι σήμερα επίπεδο 2) καθώς και η Ζάκυνθος, η Κέα και η Κύθνος (ήταν επίπεδο 3).

Πηγή: protothema.gr