Κορωνοιός: 6 οι νεκροί σήμερα

Μεγαλώνει η λίστα

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Κορωνοιός: 6 οι νεκροί σήμερα

Συνεχίζει να μεγαλώνει η τραγική λίστα των νεκρών λόγω επιπλοκών του κορωνοϊού στη χώρα μας. Σήμερα οι νεκροί έφτασαν τους 6 με την λίστα να μεγαλώνει...

Έτσι, το πρωί του Σαββάτου έχασε τη μάχη μια 86χρονη γυναίκα, που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Η ηλικιωμένη έπασχε από υποκείμενα νοσήματα και κατέληξε από πολυοργανική ανεπάρκεια.

Στη συνέχεια, έγιναν γνωστοί ο θάνατος ενός 64χρονου στον «Ερυθρό Σταυρό», μιας 81χρονης στο «Λαϊκό», μιας 75χρονης στο ΝΙΜΤΣ, μιας 83χρονης στο «Ασκληπιείο» Βούλας και μιας 93χρονης στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων. Και οι πέντε είχαν υποκείμενα νοσήματα.

Πλέον, ο συνολικός αριθμός των νεκρών στη χώρα λόγω Covid-19 ανέρχεται σε 565. Θετικός ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης.

Κορωνοιός: Συναγερμός σε εργοστάσιο της Λαμίας

Συναγερμός σήμανε σε εργοστάσιο της Λαμίας μετά την επιβεβαίωση θετικού κρούσματος κορωνοϊού σε εργαζόμενο σε αυτό.

Πιο συγκεκριμένα, ένας 44χρονος εργαζόμενος στο ίδιο εργοστάσιο της ΒΙΠΕ όπου βρέθηκαν και τα δύο προηγούμενα κρούσματα, στο πλαίσιο του προληπτικού ελέγχου που έκανε η διοίκηση του εργοστασίου, βρέθηκε θετικός. Να σημειώσουμε εδώ πως σύμφωνα με πληροφορίες ο 44χρονος άνδρας δεν είχε επαφή με τα δύο προηγούμενα κρούσματα.

Επιπλέον σύμφωνα με το ρεπορτάζ του lamianow πρόκειται για ένα νεαρό φοιτητή ο οποίος απευθύνθηκε στο κέντρο υγείας Λαμίας για προληπτικό έλεγχο όταν ενημερώθηκε ότι συμφοιτητές του βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Σημειωτέον ο λαμιώτης φοιτητής σπουδάζει σε άλλη πόλη και προέβη στον έλεγχο μόλις έμαθε τα νέα την Πέμπτη. Χθες Παρασκευή βγήκαν τα αποτελέσματα του τεστ και βρέθηκε θετικός.

Κορωνοιός: Εκτόξευση κρουσμάτων σε Λάρίσα!

Ανακοινώθηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού σε Τρίκαλα, Λάρισα και Καρδίτσα με την δεύτερη να έχει τα περισσότερα σύμφωνα με πληροφορίες από το Συντονιστικό Όργανο της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Επίσης δείτε την δήλωση σοκ που έκανε ο καθηγητής πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκος Τζανάκης.

Συγκεκριμένα το Συντονιστικό Όργανο της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της κρίσης του Covid 19, ενημερώνει καθημερινά και με πλήρη εγκυρότητα τις κοινότητες στους τέσσερις θεσσαλικούς Νομούς για την εξέλιξη της ασθένειας σε υπάρχουσες και νέες εστίες.

Τα στοιχεία των νέων κρουσμάτων αντλούνται από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ καθώς και από δημόσια και ιδιωτικά εργαστήρια στα οποία πραγματοποιούνται οι σχετικοί έλεγχοι. Η ενημέρωση πραγματοποιείται με βασικό γνώμονα την ενημέρωση της θεσσαλικής κοινωνίας και την προστασία των προσωπικών δεδομένων και της υπόληψης των ανθρώπων που νοσούν.

  • Στην περιοχή των Τρικάλων
    Καταγράφηκαν 3 νέα κρούσματα Covid -19.
  • Στην περιοχή της Λάρισας
    Καταγράφηκαν 25 νέα κρούσματα Covid -19.

10 κρούσματα αποτελούν επαφές κρουσμάτων (19/10/2020)-(20/10/2020)-(21/10/2020)-(22/10/2020) και προέκυψαν επτά κατόπιν Ιχνηλατήσεως και τρία κατόπιν εξέτασης σε ιδιωτικά εργαστήρια ενώ 15 ακόμη κρούσματα εξετάστηκαν κατόπιν συμπτωμάτων δέκα σε ιδιωτικά εργαστήρια τρία στο Π.Γ.Ν. Λάρισας και δύο στο Γ.Ν. Λάρισας.

  • Στην περιοχή της Καρδίτσας
    Καταγράφηκαν 3 νέα κρούσματα Covid -19.

2 κρούσματα εξετάστηκαν στο Γ.Ν. Καρδίτσας ένα κατόπιν επαφής με κρούσμα και ένα κατόπιν συμπτωματολογίας ενώ 1 ακόμη εξετάστηκε σε ιδιωτικό εργαστήριο κατόπιν συμπτωμάτων.

  • Στην περιοχή του Βόλου
    Καταγράφηκαν 2 νέα κρούσματα Covid -19.

Και τα 2 κρούσματα εξετάστηκαν σε ιδιωτικά εργαστήρια ένα κατόπιν επαφής με κρούσμα (21/10/2020) και ένα κατόπιν συμπτωματολογίας.