Θεσσαλονίκη: Ένταση ανάμεσα σε αστυνομικούς και νεαρούς για την χρήση μάσκας - Βίντεο ντοκουμέντο

Τι συνέβη;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Θεσσαλονίκη: Ένταση ανάμεσα σε αστυνομικούς και νεαρούς για την χρήση μάσκας - Βίντεο ντοκουμέντο

Ένταση επικράτησε το απόγευμα της Δευτέρας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μεταξύ νεαρών που έκαναν skate και των αστυνομικών.

Σύμφωνα με το voria, περίπου στις 18:00, αστυνομικοί πλησίασαν ομάδα νεαρών που έκανε skate στη συμβολή των οδών Αριστοτέλους με Μητροπόλεως, κάνοντάς τους σύσταση για μη χρήση μάσκας. Κάτι που σύμφωνα με το βίντεο δεν ισχύει.

Οι νεαροί αντέδρασαν όπως και ο υπόλοιπος κόσμος που είχε μαζευτεί, με συνέπεια να προκληθεί ένταση. Οπως αναφέρει το δημοσίευμα, η αστυνομία προχώρησε σε τέσσερις προσαγωγές.

Κορωνοϊός: Σας αφορά! Πότε είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας στο αυτοκίνητο;

Τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό στις περιοχές που βρίσκονται στα επίπεδα 3 και 4, προκάλεσε σύγχυση στους πολίτες για το τι ισχύει με τη χρήση μάσκας μέσα στα αυτοκίνητα.

Διευκρινίσεις είχε δώσει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Όπως είπε, από τη χρήση μάσκας μέσα στο αυτοκίνητο εξαιρούνται μόνο οι συγγενείς πρώτου βαθμού και κανείς άλλος.

Πότε πρέπει να φοράμε μάσκα κατά του κορωνοϊού στο αυτοκίνητο

  • Στα ταξί η μάσκα είναι υποχρεωτική για οδηγό και πελάτες.
  • Στο ΙΧ αυτοκίνητο η μάσκα δεν είναι υποχρεωτική μόνο αν ο οδηγός και οι επιβάτες είναι συγγενείς πρώτου βαθμού.
  • Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση ο οδηγός και οι επιβάτες θα πρέπει να φορούν μάσκα.
  • Υποχρεωτική η χρήση της μάσκας είναι και στα επαγγελματικά οχήματα όταν υπάρχουν συνεπιβάτες.
  • Σε ό,τι αφορά τις μοτοσικλέτες, υπενθυμίζεται πως οδηγός και συνεπιβάτης πρέπει να φορούν κράνος, οπότε η μάσκα μέσα από το κράνος δεν είναι υποχρεωτική.
  • Υπενθυμίζεται πως στις «κίτρινες» περιοχές ο μέγιστος αριθμός επιβαινόντων σε ΙΧ είναι τα 4 άτομα, ενώ στις «κόκκινες» τα 3.

Αυτά τα μέτρα είναι πολύ αυστηρά, την ώρα που οι θάνατοι στην Ελλάδα αυξάνονται.

Κορωνοϊός: Νέα έκτακτα μέτρα στις Σέρρες - Ποιες περιοχές κατέγραψαν πολλά κρούσματα χθες;

Η περιοχή των Σερρών βρίσκεται μία «ανάσα» από το να μπει στην κατηγορία 4 του χάρτη επικινδυνότητας λόγω της έξαρσης κρουσμάτων κορωνοϊού. Αποτέλεσμα των πολλών κρουσμάτων λοιπόν, πάρθηκε η απόφαση να πάρουν νέα έκτακτα μέτρα.

Η κατάσταση στην περιοχή μετά τα 49 κρούσματα χθες, θεωρείται πολύ κρίσιμη και θέλουν να αποφευχθεί ένα lockdown που θα ήταν καταστροφικό. Ο Δήμος λοιπόν μετά από έκτακτη σύσκεψη, αποφάσισε να προχωρήσει σε δράσεις, με νέα μέτρα που θα κρατήσουν για μία εβδομάδα.