Θρίλερ στο λιμάνι του Πειραιά - Πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού συγκρούστηκε με εμπορικό

Τι αναφέρουν οι πληροφορίες;

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Θρίλερ στο λιμάνι του Πειραιά - Πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού συγκρούστηκε με εμπορικό

Ένα θρίλερ ειναι σε εξέλιξη εδώ και λίγη ώρα έξω από το λιμάνι του Πειραιά με πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού να έχει πάρει κλίση, κατά πληροφορίες μετά από πρόσκρουση με πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση από το Λιμενικό και το Πολεμικό Ναυτικό για την περισυλλογή των επιβαινόντων στο πλοίο του ΠΝ. Κατά πληροφορίες έχουν περισυλλεγεί τέσσερα άτομα, ένα εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση.

Αρχικώς στην περιοχή είχαν σπεύσει πλοία της ακτοπλοΐας τα οποία απομακρύνθηκαν από το Λιμενικό και το Πολεμικό Ναυτικό που έχουν αναλάβει την επιχείρηση. Τραγωδία και στην Κω με μια νεκρή.

Βυθίστηκε σκάφος με μετανάστες κοντά στην Κρήτη

Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος, 12 ναυτικά μίλια ανατολικά της Κρήτης, για τον εντοπισμό σκάφους με μετανάστες και πρόσφυγες, που σύμφωνα με την πρώτη πληροφόρηση βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή.

Στο σημείο βρίσκεται ήδη ένα παραπλέον πλοίο, ενώ σύμφωνα με το Λιμενικό, κάποιος από τους επιβαίνοντες τηλεφώνησε μέσω του αριθμού έκτακτης ανάγκης 112, αναφέροντας ότι επιβαίνει σε σκάφος με άλλα άτομα, το οποίο βρίσκεται σε δυσχερή θέση.

Σύμφωνα με την πρώτη πληροφόρηση στο σκάφος επιβαίνουν 16 άτομα. Στο σημείο του συμβάντος σπεύδουν ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού, μία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, δύο παραπλέοντα πλοία και ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Πηγή: eleftherostypos.gr

Φωτιά: Συναγερμός σε πλοίο με 13 επιβάτες!

Συναγερμός υπήρξε στον Πόρο, αφού ξέσπασε φωτιά σε τουριστικό πλοίο με 13 επιβαίνοντες, εκ των οποίων ευτυχώς κανείς δεν κινδυνεύει σοβαρά.

Η φωτιά ξέσπασε αργά το απόγευμα της Παρασκευής κάτω από άγνωστη αιτία. Οι δύο τραυματίες είναι ένας 71χρονος Έλληνας και ένας 21χρονος αλλοδαπός, ενώ νωρίτερα ένας άνδρας βρέθηκε νεκρός από φωτιά σε διαμέρισμα.

Άμεσα από το πλοίο απομακρύνθηκαν όλοι οι επιβάτες που είναι καλά στην υγεία τους, ενώ ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο αντιμετώπισης περιστατικών ρύπανσης και ενημερώθηκε κλιμάκιο Πυροσβεστικής καθώς και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πόρου. Στην περιοχή έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής καθώς και κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με την συνδρομή του οποίου κατασβέστηκε η πυρκαγιά, η οποία είχε εκδηλωθεί στο μηχανοστάσιο. Δεν υπήρξε θαλάσσια ρύπανση. Φωτιά και στην Ανδρίτσαινα

Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το Λιμεναρχείο Πόρου, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΑΛΑΪΑ» μέχρι προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

πηγή: Athensmagazine

Φωτιά