Κορωνοϊός: Κρούσμα σε κρουαζιερόπλοιο στο Ηράκλειο

Συναγερμός!

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κορωνοϊός: Κρούσμα σε κρουαζιερόπλοιο στο Ηράκλειο

Στο Ηράκλειο έδεσε νωρίς το πρωί κρουαζιερόπλοιο στο οποίο μέλος του πληρώματος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κρουαζιερόπλοιο δένει κανονικά την Τετάρτη στο λιμάνι του Ηρακλείου, ωστόσο ήρθε νωρίτερα μετά το κρούσμα.

Ήταν προγραμματισμένο να επιστρέψει στο Κατάκολο και εκεί να αποβιβάσει τον θετικό στον κορωνοϊό εργαζόμενο. Τελικώς επιλέχθηκε να κατευθυνθεί στο Ηράκλειο, όπου και έδεσε νωρίς το πρωί, αποβιβάζοντας το μέλος του πληρώματος με την τήρηση όλων των αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων. Ο άνδρας μεταφέρθηκε σε ξενοδοχείο καραντίνας στη Χερσόνησο.

Οι επιβάτες του πλοίου ακολουθούν κανονικά το πρόγραμμα των ξεναγήσεων σε αρχαιολογικούς χώρους του Ηρακλείου. 4 νεκροί σήμερα στη χώρα μας!

Κορωνοϊός: 17 κρούσματα στο Αττικόν και στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης

Σύμφωνα με το ΠΟΕΔΗΝ, εντοπίστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό 14 εργαζόμενοι στο Αττικόν νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, 3 στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης και 1 στο νοσοκομείο Καβάλας.

Τα νοσοκομεία ζητούν περισσότερα μέτρα ατομικής προστασίας και τακτικά επαναληπτικά τεστ.

Στο Αττικόν νοσοκομείο έχουν νοσήσει ήδη 6 τραυματιοφορείς, 7 εργαζόμενοι από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και ένας τεχνικός. Πότε είναι υποχρεωτική η μάσκα στα αυτοκίνητα; Δείτε εδώ!

Κορωνοιός: Συναγερμός σε εργοστάσιο της Λαμίας

Συναγερμός σήμανε σε εργοστάσιο της Λαμίας μετά την επιβεβαίωση θετικού κρούσματος κορωνοϊού σε εργαζόμενο σε αυτό.

Πιο συγκεκριμένα, ένας 44χρονος εργαζόμενος στο ίδιο εργοστάσιο της ΒΙΠΕ όπου βρέθηκαν και τα δύο προηγούμενα κρούσματα, στο πλαίσιο του προληπτικού ελέγχου που έκανε η διοίκηση του εργοστασίου, βρέθηκε θετικός. Να σημειώσουμε εδώ πως σύμφωνα με πληροφορίες ο 44χρονος άνδρας δεν είχε επαφή με τα δύο προηγούμενα κρούσματα.

Επιπλέον σύμφωνα με το ρεπορτάζ του lamianow πρόκειται για ένα νεαρό φοιτητή ο οποίος απευθύνθηκε στο κέντρο υγείας Λαμίας για προληπτικό έλεγχο όταν ενημερώθηκε ότι συμφοιτητές του βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Σημειωτέον ο λαμιώτης φοιτητής σπουδάζει σε άλλη πόλη και προέβη στον έλεγχο μόλις έμαθε τα νέα την Πέμπτη. Χθες Παρασκευή βγήκαν τα αποτελέσματα του τεστ και βρέθηκε θετικός.