Σάββατο, 05 Δεκεμβρίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Κορωνοϊός: Εφιαλτική η σημερινή ανακοίνωση για τα κρούσματα - Αναμένονται να ξεπεράσουν τα 1000

Τραγική πλέον η κατάσταση

Κορωνοϊός: Εφιαλτική η σημερινή ανακοίνωση για τα κρούσματα - Αναμένονται να ξεπεράσουν τα 1000
Ενημέρωση 27.10.2020 16:46
Από Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Το φράγμα των 1.000 κρουσμάτων σε ένα εικοσιτετράωρο σπάει σήμερα ο κορωνοϊός στη χώρα μας. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, περίπου στη μία το μεσημέρι είχαν επιβεβαιωθεί σχεδόν 1.000 κρούσματα σε όλη τη χώρα, ενώ ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ είχε προϊδεάσει για την κατάσταση, δηλώνοντας ότι «είναι αρκετά πιθανό να δούμε πάνω από 1.000 κρούσματα σήμερα».

Πάντως, η εικόνα που θα αποτυπωθεί στις σημερινές ανακοινώσεις δεν θα είναι απολύτως αντιπροσωπευτική ειδικά για περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, αλλά και τη Θεσσαλονίκη, όπου παρατηρούνται αφενός ελλείψεις σε διαγνωστικά κιτ, αφετέρου πολλές δομές διενέργειας τεστ ήταν κλειστές λόγω της εορτής του Αγίου Δημητρίου, οπότε έγιναν πολύ λιγότερες εξετάσεις από όσες υπήρχε ανάγκη να γίνουν. Σημειώνεται ότι η Θεσσαλονίκη ακολουθεί κατά πόδας την Αττική σε αριθμό κρουσμάτων, ωστόσο, αναλογικά με τον πληθυσμό τα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη είναι πολλά παραπάνω.

Την ίδια ώρα, αυξάνονται τα θύματα του κορωνοϊού, αφού από το πρωί σήμερα έχουν ανακοινωθεί άλλοι οκτώ θάνατοι ασθενών με Covid-19 στα νοσοκομεία όλης της χώρας. Στους 590 οι νεκροί συνολικά!

Πηγή: protothema.gr

Κορωνοϊός: 19 κρούσματα εντοπίστηκαν σε μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων στις Σέρρες

Συναγερμός σήμανε με την ανακοίνωση 19 κρουσμάτων κορωνοϊού που εντοπίστηκαν σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων στις Σέρρες.

Την εφαρμογή νέων έκτακτων μέτρων με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού αποφάσισε ο δήμος Σερρών κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων τοπικών φορέων.

Μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε η αναστολή της λειτουργίας όλων των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων, η αναστολή παραχώρησης σχολικών και δημοτικών χώρων σε αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους, η αναστολή όλων των παραστάσεων του ΔΗΠΕΘΕ όπως επίσης και η αναστολή των τμημάτων της σχολής χορού και γυμναστικής της δημοτικής επιχείρησης.

Επίσης, στη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε ακόμα η προμήθεια υγειονομικού υλικού, η καθημερινή απολύμανση των παιδικών χαρών και η ενίσχυση της αστυνομικής διεύθυνσης Σερρών με το δυναμικό της δημοτικής αστυνομίας και άλλων υπηρεσιών του δήμου καθώς και της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τη συγκρότηση πρόσθετων μεικτών κλιμακίων ελέγχου.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης επισήμανε ότι πρωταρχικός στόχος είναι να περιοριστεί η έξαρση των κρουσμάτων και να αποφευχθεί η επιβολή ενός lockdown. «Οι επόμενες ημέρες είναι πολύ κρίσιμες», συμπλήρωσε, «για την ανάσχεση της εξάπλωσης του κορονοϊού. Για αυτόν τον λόγο λαμβάνουμε νέα, δραστικά μέτρα σε πρώτη φάση για μία εβδομάδα. Παρότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του Δήμου δεν έχουν ακόμη θεσμική αρμοδιότητα, ό,τι δυνάμεις διαθέτουμε θα τις δώσουμε στην κοινή προσπάθεια».

Η κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ και τα κλιμάκια ελέγχου θα παραμείνουν στις Σέρρες ολόκληρη αυτή την εβδομάδα διενεργώντας δειγματοληπτικά τεστ στον γενικό πληθυσμό σε μια προσπάθεια εντοπισμού των θετικών κρουσμάτων. Καθημερινά πραγματοποιούνται περί τα 300 τεστ ενώ μέχρι στιγμής είναι αρκετά μεγάλη η προσέλευση του κόσμου στην κεντρική πλατεία των Σερρών. Επίσης, περιπολικά της αστυνομικής διεύθυνσης Σερρών κυκλοφορούν καθημερινά στους κεντρικούς δρόμους της πόλης μεταδίδοντας ηχητικό μήνυμα με το οποίο υπενθυμίζει στους πολίτες ότι πρέπει να φορούν μάσκες και να τηρούν τις αποστάσεις.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Κορωνοϊός: Κρούσμα σε κρουαζιερόπλοιο στο Ηράκλειο

Σκάνδαλο με τα Lidl - Άνοιξαν κατάστημα κανονικά μετά από κρούσμα κορωνοϊού! Σε ποια περιοχή

Share