Έκτακτο δελτίο καιρού: Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες;

Προσοχή! Σας αφορά!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Έκτακτο δελτίο καιρού: Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες;

Ακόμα ένα έκτακτο δελτίο καιρού κυκλοφόρησε με αφορμή το νέο κύμα κακοκαιρίας που πρόκειται να χτυπήσει μέσα στις επόμενες ώρες τη χώρα μας. Η νέα κακοκαιρία ονομάστηκε «Κίρκη» και αναμένεται να είναι σαρωτική.

Πλησιάζει ολοένα και περισσότερο από τα δυτικά το βαρομετρικό χαμηλό που, σύμφωνα με το meteo.gr, θα προκαλέσει την κακοκαιρία «Κίρκη» στη χώρα μας το επόμενο διήμερο 28 και 29 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τις προγνώσεις, η «Κίρκη» θα αρχίσει να επηρεάζει τα νοτιοδυτικά τμήματα της χώρας μας από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης, ενώ βαθμιαία κατά τη διάρκεια της ημέρας τα φαινόμενα θα επεκταθούν βορειοανατολικά και θα επηρεάσουν μεγάλο τμήμα της χώρας.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, τα εντονότερα φαινόμενα της κακοκαιρίας Κίρκη θα σημειωθούν ανήμερα της Εθνικής Επετείου, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε:

Πελοπόννησο, Κρήτη, Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), Κυκλάδες, Θεσσαλία, Εύβοια, νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και μετά το απόγευμα σε Ανατολική Μακεδονία, Θράκη και Βόρειο Αιγαίο, ενώ χαλαζοπτώσεις προβλέπονται στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στα Δωδεκάνησα και τοπικά στην Ανατολική Στερεά και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Την Πέμπτη 29/10, βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ανατολικά και κυρίως στο Αιγαίο, όπου βαθμιαία μέσα στην ημέρα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα.

Παράλληλα, την Τετάρτη, οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί και τοπικά στο Νότιο Αιγαίο θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8-9 μποφόρ, ενώ η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική, ιδιαίτερα στα ανατολικά και νότια τμήματα όπου οι συγκεντρώσεις της θα είναι αυξημένες. Δείτε εδώ και την προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου για την κακοκαιρία.

Πηγή: athensmagazine.gr

Κακοκαιρία Κίρκη: Προειδοποιεί η Πολιτική Προστασία - «Αποφύγετε τις εξόδους»

Μέσα από μία έκτακτη ανακοίνωση που έκανε η πολιτική προστασία, θέλησε να ενημερώσει τους πολίτες να αποφεύγουν όσο το δυνατόν περισσότερο τις εξόδους από σήμερα το βράδυ που κάνει την εμφάνισή της στην χώρα η κακοκαιρία Κίρκη.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση: «Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), μεταβολή του καιρού προβλέπεται από αργά το βράδυ της Τρίτης (27-10-20) και από τα δυτικά - νοτιοδυτικά.

Κακοκαιρία Κίρκη

Κακοκαιρία θα επικρατήσει την Τετάρτη (28-10-20 ημέρα της Εθνικής Εορτής) στις περισσότερες περιοχές της χώρας με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους.

Συγκεκριμένα, θα επηρεαστούν:

  • Από αργά το βράδυ της Τρίτης (27-10-20) το Ιόνιο, κυρίως τα νησιά του Κεντρικού και Νοτίου Ιονίου και πιθανώς τα νότια τμήματα της Πελοποννήσου.
  • Από τις πρώτες ώρες της Τετάρτης (28-10-20 Εθνική Εορτή) η Πελοπόννησος, η Κρήτη, βαθμιαία η Στερεά Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και η Εύβοια. Από τις μεσημβρινές ώρες η Θεσσαλία, οι Σποράδες, τα νότια τμήματα της Ηπείρου και οι Κυκλάδες. Από το απόγευμα τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Από τις βραδινές ώρες η Κεντρική και η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη.

Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται, από το απόγευμα της Τετάρτης στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική ηπειρωτική χώρα, από τις πρώτες ώρες της Πέμπτης στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και την Κρήτη και από το απόγευμα της Πέμπτης (29-10-20) και στις υπόλοιπες περιοχές.

Πηγή: ethnos.gr