Γιγαντιαία ελληνική σημαία τοποθετήθηκε στον Υμηττό για την 28η Οκτωβρίου

800 τ.μ.!

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Γιγαντιαία ελληνική σημαία τοποθετήθηκε στον Υμηττό για την 28η Οκτωβρίου

Με μία ελληνική σημαία 800 τ.μ. τιμά την 28η Οκτωβρίου ο Δήμος Γλυφάδας για την επέτειο των 80 χρόνων από το Έπος του ΄40.

Η σημαία τοποθετήθηκε στην πλαγιά του Υμηττού, ώστε όλοι οι δημότες να μπορούν να τη βλέπουν, ειδικά φέτος, όπου η επέτειος εορτάζεται με λιτό τρόπο, λόγω του κορωνοϊού.

Πρόκειται για μια κίνηση με ιδιαίτερο συμβολισμό, όπως επισημαίνει και ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, ο οποίος σε σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει, «Με περηφάνεια και καμάρι, εκεί ψηλά στον Υμηττό βάλαμε σήμερα την ελληνική σημαία! Πάνω από το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, ορατή από παντού. Φόρος τιμής στους Έλληνες που θυσιάστηκαν το ‘40, αμυνόμενοι περί πάτρις. Η φετινή επέτειος του «Όχι» δεν είναι σαν καμία άλλη. Γιορτάζουμε τα 80 χρόνια από την ύψιστη πράξη αντίστασης του λαού μας.

Τα γιορτάζουμε εν μέσω πανδημίας, που δεν επιτρέπει τη διεξαγωγή παρελάσεων και εορταστικών εκδηλώσεων. Τα γιορτάζουμε με την τουρκική επιθετικότητα να έχει ξεπεράσει κάθε όριο θράσους και προκλητικότητας. Για όλους αυτούς τους λόγους θέλαμε να κάνουμε κάτι ξεχωριστό. Στο βουνό μας, στον Υμηττό, τοποθετήσαμε σε μια πλαγιά μια ελληνική σημαία 800 τετραγωνικών, που τη βλέπουμε από κάθε σπίτι. Ευχαριστούμε όλους όσους συνέβαλαν στην προσπάθεια αυτή, με βαθιά συμβολικό και εθνικό χαρακτήρα. Οι καιροί είναι δύσκολοι, αλλά και αυτή τη φορά θα τα καταφέρουμε. Ψηλά τις σημαίες και ψηλά το κεφάλι».

ελληνική σημαία 28η οκτωβρίου υμηττός

ελληνική σημαία 28η οκτωβρίου

Πηγή: protothema.gr

Σάλος! Αστυνομικός έκαψε την ελληνική σημαία!

Σάλος έχει ξεσπάσει με Αστυνομικό ο οποίος έκαψε την ελληνική σημαία κατά τη διάρκεια πανηγυριού στην περιοχή των Πατησίων.

Μη γνωρίζοντας την ιδιότητά του, παρευρισκόμενοι κάλεσαν την Αστυνομία και ενημέρωσαν για το περιστατικό που εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια τους. Στιγμές αργότερα, άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έφτασαν στο σημείο και διαπίστωσαν ότι είχαν να κάνουν με έναν συνάδελφό τους, ο οποίος βρισκόταν εκτός υπηρεσίας.

Ο αστυνομικός συνελήφθη, παραπέμφθηκε στο αυτόφωρο και όπως προαναφέρθηκε διατάχθηκε Ενορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος του. Ο αστυνομικός φέρεται να είπε στους συναδέλφους του πως έκαψε την ελληνική σημαία γιατί ήθελε έτσι να εκδικηθεί την… ακροδεξιά.