Κορωνοϊός: Νέα μέτρα για Σέρρες και Ιωάννινα - Μπήκαν στο "κόκκινο"

Από αύριο σε ισχύ

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κορωνοϊός: Νέα μέτρα για Σέρρες και Ιωάννινα - Μπήκαν στο

Από αύριο τίθενται σε ισχύ οι αλλαγές στον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τη νόσο Covid-19, που ανακοινώθηκαν χθες, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

Συγκεκριμένα από αύριο, Πέμπτη 29 Οκτωβρίου, στις 6 το πρωί, η περιφερειακή ενότητα Ιωαννίνων και η περιφερειακή ενότητα των Σερρών περνούν από το «πορτοκαλί», το επίπεδο 3 δηλαδή (αυξημένης επιτήρησης), στο «κόκκινο», επίπεδο 4 (αυξημένου κινδύνου). Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους (μάσκα παντού), η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 12μιση μετά τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5 το πρωί, καθώς και η απαγόρευση μετακίνησης εκτός της περιφερειακής ενότητάς τους.

Επίσης, σε επίπεδο συναγερμού ανεβαίνουν οι περιφερειακές ενότητες Νάξου και Ροδόπης, οι οποίες από το «κίτρινο», επίπεδο 2 (Επιτήρησης), περνούν στο «πορτοκαλί», επίπεδο 3 (αυξημένης επιτήρησης). Για τις παραπάνω περιφερειακές ενότητες προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους (μάσκα παντού), καθώς και η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 12μιση μετά τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5 το πρωί.

Σημειώνεται ότι η Αμοργός, λόγω παντελούς έλλειψης κρουσμάτων, κατεβαίνει από το επίπεδο 2, «κίτρινο», στο επίπεδο 1, «πράσινο». Τέλος, η Δράμα ανεβαίνει επίπεδο συναγερμού και περνάει από το επίπεδο 1, «πράσινο», στο επίπεδο 2, «κίτρινο». Θετικός στον ιό ο γιος της Φώφης Γεννηματά!

Πηγή: protothema.gr

Κορωνοϊός: Ανακοινώθηκαν 1547 κρούσματα - 603 νεκροί συνολικά στην χώρα μας

Μαύρη ημέρα για τη χώρα μας η σημερινή, καθώς ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.547 νέα κρούσματα κορωνοϊού.

Από τα 1.494 εγχώρια κρούσματα, τα 78 συνδέονται με γνωστές συρροές. Μόνο στην Αττική εντοπίστηκαν 419 κρούσματα, ενώ στη Θεσσαλονίκη ο αριθμός των κρουσμάτων εκτοξεύθηκε σε 385.

«Φλέγονται» οι Σέρρες -που βρίσκονται ήδη σε μερικό lockdown- με 158 κρούσματα, αλλά και η Λάρισα με 61 μολύνσεις. Στη Ροδόπη εντοπίστηκαν 57 νέες μολύνσεις και 51 στα Γιάννενα.

Οι ειδικοί προβληματίζονται έντονα από την επιδημιολογική κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα και ιδίως στη Θεσσαλονίκη.

Πολλοί -ανάμεσά τους και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παν. Αρκουμανέας- εισηγούνται να τεθεί σε καθεστώς lockdown η Θεσσαλονίκη, όπως έγινε και με Γιάννενα, Σέρρες, Κοζάνη και Καστοριά. Είναι άλλωστε ένα μέτρο που έχει αρχίσει να υιοθετείται πλέον και στην Ευρώπη. Μερικό lockdown επιβάλλει η Γερμανία και κάτι ανάλογο αναμένεται να ανακοινώσει το βράδυ και ο Εμανουέλ Μακρόν στη Γαλλία.