Κορωνοϊός: Συναγερμός σε γηροκομείο στις Σέρρες - Βρέθηκαν 50 κρούσματα!

Όλες οι πληροφορίες

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Συναγερμός σε γηροκομείο στις Σέρρες - Βρέθηκαν 50 κρούσματα!

Πενήντα είναι συνολικά τα κρούσματα κορωνοιού στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Κωστοπούλειος Στέγη» μετά και τα αποτελέσματα του νέου μοριακού ελέγχου, που έγινε σε νοσηλευόμενους και εργαζόμενους και ανακοινώθηκαν χθες το βράδυ.

Συγκεκριμένα θετικοί στον κορωνοϊό είναι συνολικά 36 νοσηλευόμενοι και 14 εργαζόμενοι. Οκτώ νοσηλευόμενοι έχουν διακομισθεί σε κέντρα αναφοράς στη Θεσσαλονίκη, Πτολεμαΐδα και Αλεξανδρούπολη.

Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Σερρών ο Δ/ντής της Μονάδας κ. Κώστας Καραμούτσος είπε πως, «μετά από ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ και επειδή δεν υπάρχουνε διαθέσιμες κλίνες, καθίσταται ο 1ος όροφος του γηροκομείου ως μονάδα covid 19 για τους νοσηλευόμενους της Μονάδας που έχουν διαγνωσθεί θετικοί στον ιό. Τα συμπτώματα των νοσούντων είναι ήπια ή ανύπαρκτα και μόνο εάν υπάρξει επιδείνωση σε κάποιον ηλικιωμένο τόσο οι γιατροί σε ενημέρωση με τον ΕΟΔΥ θα αποφασίζουν για διακομιδή.»

Ο κ. Καραμούτσος επανέλαβε πως, «ο ιός μεταδόθηκε από εργαζόμενο στους νοσηλευόμενους» και τόνισε πως, «υπάρχει έλλειψη προσωπικού αφού έχουν νοσήσει αρκετά άτομα.» Επίσης τόνισε πως, «ήδη έχει ζητηθεί από τους αρμόδιους φορείς προκειμένου, να πάει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ από αύριο στην Μονάδα για τη διενέργεια τεστ σε νοσηλευόμενους και εργαζόμενους.» Δείτε εδώ τον αριθμό των νεκρών στην Ελλάδα! Αυξήθηκε αρκετά!

πηγή: Protothema

Έκτακτη ενημέρωση για τα νέα μέτρα κορωνοϊού σε Θεσσαλονίκη, Ροδόπη, Λάρισα αναμένεται στις 5 το απόγευμα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Νωρίτερα, κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο πρωθυπουργός προανήγγειλε ότι αύριο, Παρασκευή, θα ανακοινώσει μέτρα για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος κορωνοϊού.

«Αύριο θα ανακοινώσω ένα νέο σχέδιο δράσης διάρκειας ενός μήνα. Θα ξαναπώ ότι ο στόχος μας παραμένει η αποφυγή ενός καθολικού lockdown για αυτό και θα προχωρήσουμε σε μια περαιτέρω ενίσχυση των στοχευμένων περιορισμών. Μια πολιτική η οποία όμως πρέπει να εφαρμοστεί με τρόπο απόλυτο» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.