Κορωνοϊός: Αύριο οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη για τα νέα μέτρα

Το μήνυμα του πρωθυπουργού για τη Σάμο

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Αύριο οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη για τα νέα μέτρα

Μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλησε να στείλει ένα μήνυμα υποστήριξης στη Σάμο μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε ενώ ανακοίνωσε πως τα μέτρα για τον κορωνοϊό θα γίνουν γνωστά αύριο.

«Η Σάμος άντεξε. Κυβερνητικό κλιμάκιο μεταβαίνει στο νησί για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Ενημερώνομαι διαρκώς για την κατάσταση και καλώ τους κατοίκους να βρίσκονται σε εγρήγορση όσο διαρκεί η μετασεισμική δραστηριότητα. Οι ανακοινώσεις για την πανδημία θα γίνουν αύριο» έγραψε στο Twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγη ώρα μετά τον σεισμό των 6,7 Ρίχτερ στη Σάμο και την αναβολή του διαγγέλματός του για τα νέα μέτρα.

Κορωνοϊός: Κατέληξαν τρεις ασθενείς σε Λάρισα, Θεσσαλονίκη και Κέρκυρα

Στο νοσοκομείο Κέρκυρας κατέληξε γυναίκα αγγλικής καταγωγής 55 ετών, με υποκείμενο νόσημα, που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Στο νοσοκομείο είχε εισαχθεί με θετικό τεστ κορωνοϊού στις 22 Οκτωβρίου.

Ακόμα ένας συμπολίτης μας που είχε βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό, έχασε τη μάχη με τον «αόρατο εχθρό». Ειδικότερα, πρόκειται για έναν άνδρα 65 ετών, ο οποίος νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Επιπλέον, ένας 66χρονος κατέληξε στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη, όπου είχε μεταφερθεί από την Κοζάνη στις 19 Οκτωβρίου, ενώ έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Σημειώνεται ότι συνολικά 618 άνθρωποι έχουν πεθάνει στη χώρα μας από COVID-19. Διαβάστε εδώ γιατί ακύρωσε το σημερινό διάγγελμα ο Μητσοτάκης!

Πηγή: protothema.gr

"Καμπανάκι" Βατόπουλου για τον κορωνοϊό - «Θα έχουμε 2.000 κρούσματα το Σαββατοκύριακο»

"Καμπανάκι" χτύπησε ο καθηγητής μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος, λέγοντας πως είναι πιθανό να έχουμε το Σαββατοκύριακο πάνω από 2.000 κρούσματα κορωνοϊού.

Όπως εξήγησε, μέσα σε μία βδομάδα, τα κρούσματα πήγαν από 400 στα 800 και τώρα πάνω από 1000 που δείχνει έναν σχεδόν διπλασιασμό κάνοντας τις ίδιες εξετάσεις, ενώ σημείωσε πως ακόμα νοσούν οι πιο νέοι και ότι θα χειροτερέψουν πολύ τα πράγματα.

Παράλληλα, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ συνέχισε λέγοντας πως έχει συζητηθεί στην Επιτροπή Λοιμωξιολόγων να κλείσει η εστίαση και να απαγορευτούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, εκτός βέβεια από αυτή που είναι για εργασία.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο lockdown, ο ίδιος είπε πως αυτό είναι πολιτική απόφαση αλλά εφόσον τηρηθούν τα μέτρα μπορεί να αποφευχθεί. Την ώρα ωστόσο που γίνονται όλα αυτά, οι θάνατοι στην Ελλάδα μέρα με την ημέρα αυξάνονται.