Κορωνοϊός: 1.690 κρούσματα στην χώρα μας

Η ενημέρωση του ΕΟΔΥ

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: 1.690 κρούσματα στην χώρα μας

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΕΟΔΥ για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας που εξεδόθη το απόγευμα της Παρασκευής, εντοπίστηκαν συνολικά 1.690 νέα κρούσματα του ιού, ενώ οι νεκροί ανέρχονται στους 620.

Από αυτά τα 64 συνδέονται με γνωστές συρροές και 35 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 37196, εκ των οποίων το 55.2% άνδρες.

4083 (11.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 13107 (35.2%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

128 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 37 (28.9%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 92.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 286 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Κορωνοϊός κρούσματα Ελλάδα 30/10

Τέλος, έχουμε 5 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 620 θανάτους συνολικά στη χώρα. 236 (38.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως τα νέα μέτρα θα γίνουν γνωστά αύριο.

Έκτακτο - Κρούσμα κορωνοϊού στην ΔΕΗ! Δείτε σε ποια περιοχή της Ελλάδας

Ένα κρούσμα κορωνοϊού διαπιστώθηκε σε εργαζόμενη στην ΔΕΗ. Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό, η διεύθυνση της μονάδας έκανε απολύμανση στον χώρο εργασίας και η αρμόδια επιτροπή που υπάρχει στην μονάδα, προχώρησε σε ιχνηλάτηση όλων των πιθανών επαφών. Ενημερώθηκαν όλοι οι εργαζόμενοι που εργάζονταν, με την οδηγία όποιος πιθανολογείται ότι είχε έρθει σε επαφή να τεθεί σε προσωρινή καραντίνα στο σπίτι του μέχρι να γίνει έλεγχος.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ γίνονται εδώ και καιρό τεστ για τον ιό σε περιόδους ανά 15 ημέρες, προγραμματισμένα σε όλο το κρίσιμο προσωπικό.

Επίσης τους χώρους των εργοστασίων και των ορυχείων επισκέφτηκε τις προηγούμενες ημέρες και ειδική επιτροπή από την Αθήνα για να ελέγξει την τήρηση εφαρμογής των μέτρων.

Η εργαζόμενη είναι μόνιμη κάτοικος Τρίπολη και πρόκειται για την ΑΗΣ Β' Μεγαλόπολης. Διαβάστε εδώ και σε ποια περιοχή εμφανίστηκε κρούσμα κορωνοϊού σε σούπερ μάρκετ Lidl και παρ'όλα αυτά το άνοιξαν κανονικά!

Πηγή: Καφενείο Μεγαλόπολης