Τέσσερις ψαράδες νεκροί μετά την σύγκρουση ελληνικού τάνκερ με τουρκικό αλιευτικό

Δείτε αναλυτικά

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Τέσσερις ψαράδες νεκροί μετά την σύγκρουση ελληνικού τάνκερ με τουρκικό αλιευτικό

Σύγκρουση ελληνικού τάνκερ με τουρκικό ψαροκάικο σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Μερσίνης με 4 νεκρούς ψαράδες.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το αλιευτικό σκάφος «Polatbey» ανατράπηκε μετά από σύγκρουση με δεξαμενόπλοιο με ελληνική σημαία. H σύγκρουση του τάνκερ με το ψαροκάικο έγινε 15 ναυτικά μίλια ανοικτά της περιοχής Καρατάς των Αδάνων γύρω στις 05:50 το πρωί, μεταδίδει το Anadolu, ενώ έχει ξεκινήσει επιχείρηση έρευνας και διάσωσης των αγνοούμενων ατόμων που επέβαιναν στο τουρκικό σκάφος.

Εικόνες από την σύγκρουση του τάνκερ με το ψαροκάικο
Όπως ανέφερε η διοίκηση της τουρκικής Ακτοφυλακής, στην επιχείρηση μετέχουν τρία σκάφη της και μια ομάδα από δύτες. Πριν από λίγο ανακοινώθηκε, σύμφωνα με το Haberturk, από το γραφείο του περιφερειάρχη των Αδάνων ότι έχουν εντοπιστεί νεκροί τέσσερις Τούρκοι ψαράδες και παραμένει άλλος ένας αγνοούμενος.

Το δεξαμενόπλοιο «ephesus» υπό ελληνική σημαία ναυπηγήθηκε το 2012 και έχει μήκος 274 μέτρα. Το τάνκερ έχει 27 άτομα πλήρωμα, εκ των οποίων οι 13 είναι Έλληνες. Σοκ στα Χανιά. Ζευγάρι ηλικιωμένο βρέθηκε νεκρό!

σύγκρουση ελληνικού τάνκερ με τουρκικό αλιευτικό 4 ψαράδες νεκροί

σύγκρουση ελληνικού τάνκερ με τουρκικό αλιευτικό

Πηγή: iefimerida.gr

Θρίλερ στο Αιγαίο: Νεκρό ένα παιδί και 6 αγνοούμενοι από ναυάγιο

Τραγωδία ανοιχτά της Σάμου. Η σορός ενός ανήλικου αγοριού εντοπίστηκε από στελέχη σκάφους του Λιμενικού Σώματος, σήμερα το πρωί, στη θαλάσσια περιοχή του ακρωτηρίου Πράσο της Σάμου.

Στο ίδιο σημείο εντοπίστηκε μία γυναίκα, η οποία είχε τις αισθήσεις της, και λίγο πιο πέρα 10 αλλοδαποί πρόσφυγες και μετανάστες.

Στο σύνολό τους παρελήφθησαν από ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, ενώ η σορός μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου.

Επίσης, η Λιμενική Αρχή Σάμου ενημερώθηκε από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για εντοπισμό άλλων έξι αλλοδαπών στην ξηρά στα ανατολικά της Σάμου. Θρίλερ επικρατεί και στην Λάρισα. 20χρονη φοιτήτρια βρέθηκε απαγχονισμένη στο διαμέρισμα της.

Σύμφωνα με τους διασωθέντες, στο σκάφος επέβαιναν συνολικά 24 άτομα, δηλαδή αγνοούνται άλλοι έξι.