Κορωνοϊός: Σε καραντίνα ο Νίκος Δένδιας – Ηρθε σε επαφή με κρούσμα

Τι αναφέρουν οι πληροφορίες;

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Σε καραντίνα ο Νίκος Δένδιας – Ηρθε σε επαφή με κρούσμα

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μπήκε σε προληπτική καραντίνα από σήμερα, καθώς ήρθε σε επαφή με κρούσμα κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, ο Νίκος Δένδιας ήρθε σε επαφή με άτομο που διαγνώστηκε θετικό στον ιό.

Σημειώνεται ότι, μετά από αυτή την εξέλιξη ακυρώθηκε η καθορισμένη για σήμερα συνάντηση που θα είχε ο Νίκος Δένδιας με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Σαμέχ Σούκρι. Η είδηση έγινε γνωστή την ώρα που γίνονται σκέψεις για σκληρότερα μέτρα στην Θεσσαλονίκη.

Νίκος Δένδιας καραντίνα κορωνοϊός

Κορωνοϊός: Ο Ηλίας Μοσιάλος υποστηρίζει να μην επιβάλλεται το εμβόλιο Pfizer

Στις τεράστιες εξελίξεις που έχουν προκύψει με το εμβόλιο της Pfizer για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού αναφέρθηκε ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας του LSE, Ηλίας Μόσιαλος υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι θα πρέπει να γίνει εθελοντικά και όχι να επιβληθεί.

«Είμαστε πολύ κοντά. Έχουμε την ενδιάμεση έκθεση των δύο εταιριών που ακόμη δεν έχει αναλυθεί. Το αποτέλεσμα είναι πολύ εντυπωσιακό, κανείς δεν περίμενε ότι θα ανακοινωνόταν αποτελεσματικότητα 90%.
Το 90% αφορά κυρίως στους νεότερους, δεν μας έχουν πει αν είναι εξίσου αποτελεσματικό στους ηλικιωμένους και όσους έχουν υποκείμενα νοσήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μόσιαλος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega. Επίσης σύμφωνα με δημοσίευμα της Bild σήμερα αναμένεται να εγκριθεί το συμβόλαιο της Pfizer από την ΕΕ.

«Από εμβόλια που έχουν χορηγηθεί σε πιθήκους, ξέρουμε ότι, με κάποια από αυτά, αυτός που το κάνει δεν μεταδίδει τη νόσο. Με άλλα, έχει μειωθεί το ιικό φορτίο, άρα και να μεταδοθεί η νόσος δεν θα έχει την ίδια ένταση. Δεν ξέρουμε και πόσο θα μας προστατεύει. Το αδύναμο σημείο του ιού, ωστόσο, είναι ότι δεν μεταλλάσσεται εύκολα», συνέχισε ο ίδιος. 2.384 κρούσματα χθες στην χώρα μας!

«Για το συγκεκριμένο εμβόλιο της Pfizer είναι δύο οι δόσεις. Για τα άλλα που είναι σε εξέλιξη είναι μία η δόση. Αλλά αυτό είναι το τελευταίο που μας απασχολεί. Είναι ένα τεχνικό θέμα. Ξέρουμε ότι η αποτελεσματικότητα είναι πολύ μεγάλη, πιστεύουμε ότι θα είναι μεγάλη και για τις ευπαθείς ομάδες», πρόσθεσε ο κ. Μόσιαλος.

Πηγή: athensmagazine.gr