Κορωνοϊός: Σε καραντίνα η Επίτροπος Ανταγωνισμού της ΕΕ Μαργκρέτε Βεστάγκερ

Ήρθε σε επαφή με κρούσμα

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κορωνοϊός: Σε καραντίνα η Επίτροπος Ανταγωνισμού της ΕΕ Μαργκρέτε Βεστάγκερ

Η Επίτροπος Ανταγωνισμού της ΕΕ, Μαργκρέτε Βεστάγκερ δήλωσε σήμερα ότι θα αυτοαπομονωθεί την ερχόμενη εβδομάδα και θα εργάζεται από το σπίτι καθώς ένα πρόσωπο με το οποίο συνεργάζεται βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό.

"Πληροφορήθηκα ότι ένα πρόσωπο με το οποίο συνεργάζομαι βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό", έγραψε στο Twitter η Βεστάγκερ.

"Ευτυχώς δεν έχει συμπτώματα και του ευχόμαστε ό,τι καλύτερο. Υποβλήθηκα σε τεστ, βρίσκομαι τώρα σε καραντίνα και θα εργάζομαι από το σπίτι την ερχόμενη εβδομάδα". 45 οι νεκροί στην χώρα μας!

Πηγή: protothema.gr

Κορωνοϊός: Σε καραντίνα ο Τάκης Θεοδωρικάκος

Σε προληπτική καραντίνα βρίσκεται ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, καθώς συνεργάτης του διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, με τον συγκεκριμένο υπάλληλο ο υπουργός ήταν μαζί, προ πενθημέρου, στο γραφείο, φορώντας διαρκώς μάσκα. 45 οι νεκροί στην χώρα μας σήμερα!

Ο κ. Θεοδωρικάκος υπεβλήθη σε έλεγχο αμέσως μόλις το πληροφορήθηκε, το Σάββατο το απόγευμα, και ήταν αρνητικός. Ο έλεγχος θα επαναληφθεί τη Δευτέρα.

Αντίστοιχα, όλοι οι συνεργάτες του, θα περάσουν από τεστ για κορωνοϊό.

Σημειώνεται ότι, ο υπουργός Εσωτερικών, έχει δώσει εντολή, το νομοσχέδιο για την αξιοκρατία στο σύστημα προσλήψεων στο Δημόσιο και την ενίσχυση του ΑΣΕΠ, να κατατεθεί κανονικά αύριο Δευτέρα, όπως αρχικά ήταν προγραμματισμένο, για δημόσια διαβούλευση.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΣ:

Συνεργάτης του υπουργού Εσωτερικών, κ. Τάκη Θεοδωρικάκου, διαγνώστηκε θετικός στον Covid-19. Με τον συγκεκριμένο υπάλληλο ο υπουργός Εσωτερικών, προ πενθημέρου, ήταν μαζί για συνεργασία στο γραφείο, φορώντας διαρκώς μάσκα. Ο κ. Θεοδωρικάκος υπεβλήθη σε έλεγχο αμέσως μόλις το πληροφορήθηκε, το Σάββατο το απόγευμα, και ήταν αρνητικός. Ο έλεγχος θα επαναληφθεί τη Δευτέρα.

Αντίστοιχα, όλοι οι συνεργάτες του υπουργού Εσωτερικών, θα περάσουν από τεστ για κορωνοϊό. Σημειώνεται ότι, ο υπουργός Εσωτερικών, έχει δώσει εντολή, το νομοσχέδιο για την αξιοκρατία στο σύστημα προσλήψεων στο Δημόσιο και την ενίσχυση του ΑΣΕΠ, να κατατεθεί κανονικά αύριο Δευτέρα, όπως αρχικά ήταν προγραμματισμένο, για δημόσια διαβούλευση.

Πηγή: iefimerida.gr

Κορωνοϊός: Θετικοί αναισθησιολόγος και νοσηλεύτρια του ΠΑΓΝΗ

Θετικές στον ιό είναι δύο γυναίκες από το προσωπικό του ΠΑΓΝΗ στο Ηράκλειο Κρήτης. Πρόκειται για μία νοσοκόμα και μία αναισθησιολόγο οι οποίες, είχαν ήπια συμπτώματα κορωνοϊού, υπεβλήθησαν στο τεστ το οποίο βγήκε θετικό.

Άμεσα ξεκίνησε και η ιχνηλάτηση των επαφών τους τόσο στο οικογενειακό όσο και στο εργασιακό περιβάλλον, δεδομένου, ότι εργάζονταν μέχρι πρόσφατα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο γυναίκες είναι σε κατ' οίκον περιορισμό αφού η εικόνα της υγείας τους δεν εμπνέει ανησυχία.