Κορωνοϊός: «Ο ιός υπήρχε στην Ιταλία από το περασμένο φθινόπωρο»

Η αποκάλυψη που σκόρπισε την αγωνία στους ειδικούς

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός: «Ο ιός υπήρχε στην Ιταλία από το περασμένο φθινόπωρο»

Από τον Σεπτέμβριο του 2019 κυκλοφορούσε ο κορωνοϊός στην Ιταλία, όπως αποκαλύπτει μελέτη του Εθνικού Αντικαρκινικού Ινστιτούτου του Μιλάνου, δείχνοντας ότι η Covid-19 ίσως μεταδιδόταν πέρα από την Κίνα νωρίτερα απ’ ό,τι πιστευόταν αρχικά.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ο νέος κορωνοϊός και η Covid-19, η αναπνευστική ασθένεια που προκαλεί, ήταν άγνωστα πριν το ξέσπασμα που αναφέρθηκε για πρώτη φορά στην πόλη Γουχάν της δυτικής Κίνας, τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ως «ασθενής 0» της Ιταλίας θεωρείται ένας άνδρας σε μια μικρή πόλη κοντά στο Μιλάνο, τη βορειότερη περιοχή της Λομβαρδίας, στις 21 Φεβρουαρίου 2020. Δείτε εδώ και τις τελευταίες εξελίξεις με το εμβόλιο του κορωνοϊού.

Ωστόσο τα νέα ευρήματα που δημοσιεύτηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση Tumori Journal του Εθνικού Αντικαρκινικού Ινστιτούτου της χώρας δείχνουν ότι το 11,6% των 959 υγιών εθελοντών που μετείχαν σε μια έρευνα για τον καρκίνο των πνευμόνων από τον Σεπτέμβριο του 2019 μέχρι τον Μάρτιο του 2020 είχαν αναπτύξει αντισώματα στον κορωνοϊό πολύ πριν τον Φεβρουάριο, επιβεβαιώνοντας έτσι άλλες προηγούμενες μελέτες.

Πηγή: athensmagazine.gr

Κορωνοϊός: Τότε θα έρθει η πρώτη δόση του εμβολίου στην Ελλάδα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την έναρξη της τηλεδιάσκεψης με αντικείμενο τη στρατηγική εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού, ανέφερε ότι τα πρώτα εμβόλια θα έρθουν στην χώρα στις αρχές του 2021.

«Τώρα που γνωρίζουμε ότι υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ, τώρα που είμαστε περίπου βέβαιοι ότι, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2021, θα έχουμε πετύχει ένα επαρκές επίπεδο εμβολιασμού ώστε να αφήσουμε πίσω μας αυτή την κρίση, αυτή ακριβώς η πληροφορία πρέπει να μας κάνει πιο δυνατούς και πιο προσηλωμένους να τηρήσουμε τα μέτρα προστασίας».

«Επιμένω στην ελεύθερη πρόσβαση όλων των Ελληνίδων και των Ελλήνων στο εμβόλιο, γιατί αυτή η κυβέρνηση από την αρχή αντιμετώπισε το εμβόλιο ως δημόσιο αγαθό. Γι’ αυτό και θα το διαθέτει δωρεάν σε όλους χωρίς καμία εξαίρεση. Είναι υποχρέωσή μας, αλλά ταυτόχρονα, με αυτό τον τρόπο, δηλώνεται και η προσήλωσή μας στην προστασία της δημόσιας υγείας», ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

Βέβαια η αγορά του θα γίνει με τα λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων οπότε σαφώς και πρέπει να είναι δωρεάν. Δείτε πού έχει φτάσει ο αριθμός των νεκρών σήμερα.

Η Ελλάδα θα λάβει περισσότερα από 25 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά της Covid-19 μέσω των συμβάσεων προαγοράς που έχει υπογράψει η Ευρωπαϊκή Ένωση με φαρμακευτικές εταιρείες, ενώ οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται στις αρχές του 2021, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στο σχέδιο εμβολιασμού τόνισε ότι «θα αναπτυχθούν σε όλη την Επικράτεια ειδικές δομές στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε αυτόν τον μαζικό εμβολιασμό. Και βέβαια θα υπάρχουν και κινητά συνεργεία τα οποία θα εμβολιάζουν υγειονομικούς οίκους ευγηρίας ή άλλους συμπολίτες μας, οι οποίοι για διάφορους λόγους δεν μπορούν να μετακινηθούν».

Ο Πρωθυπουργός επεσήμανε ότι χθες στη Βουλή κάλεσε όλα τα κόμματα να στείλουν εκπρόσωπο στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού, η οποία θα καταρτίσει το πρόγραμμα των εμβολιασμών, προσθέτοντας πως το σχετικό σχέδιο θα πρέπει να επενδυθεί με τη «μέγιστη δυνατή πολιτική συναίνεση». «Είναι πάρα πάρα πολύ σημαντικό να πείσουμε τους συμπολίτες μας ότι το εμβόλιο δεν θα είναι απλά αποτελεσματικό, αλλά και ασφαλές», δήλωσε.

Πηγή: athensmagazine.gr