Κορωνοϊός: Έκτακτη σύσκεψη για νέα μέτρα στην Βόρεια Ελλάδα

Όλες οι πληροφορίες

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Έκτακτη σύσκεψη για νέα μέτρα στην Βόρεια Ελλάδα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έκτακτη τηλεσύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, τον Σωτήρη Τσιόδρα και τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια με θέμα την ραγδαία αύξηση στα κρούσματα κορωνοϊου στη Θεσσαλονίκη, αλλά και συνολικά στη Βόρεια Ελλάδα.

Είναι σαφές ότι πάνω στο τραπέζι της κρίσιμης συζήτησης δεν βρίσκονται απλώς οι προτάσεις στις οποίες από εβδομάδος έχουν προχωρήσει οι ειδικοί.

Άλλωστε από το πρωί της Τετάρτης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τα ΗΑΕ, μαζί με την μικτή τασκ φορς που έχει δημιουργηθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ανέλυσαν διεξοδικά την αποτελεσματικότητα όλων των διαθέσιμων όπλων, προκειμένου να επιτευχθεί το καθοριστικό χτύπημα στην επέλαση του Covid-19.

Στο τραπέζι βρίσκονται προτάσεις για ακόμη πιο σκληρό lockdown και νέα μέτρα, καθώς έχει σημάνει για ακόμη μία φορά συναγερμός μετά την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων ειδικά στη Θεσσαλονίκη, τα οποία χτες ήταν σχεδόν διπλάσια (905) από αυτά της Αθήνας (564).

Σε κάθε περίπτωση πάνω στο τραπέζι η βεντάλια των εισηγήσεων περιλαμβάνει το σκληρότερο όπως περιγράφεται lockdown στη Θεσσαλονίκη, με:

  • Αύξηση της χρονικής διάρκειας της απαγόρευσης στις μετακινήσεις,
  • Πιθανή μείωση των ενεργών κωδικών στα SMS, ακόμη και κατά τις ελεύθερες ώρες,
  • Επαναξιολόγηση του επιπέδου των περιορισμών για τις μετακινήσεις εκτός νομού.

Στο πλέγμα των νέων μέτρων περιλαμβάνεται και το κλείσιμο των χερσαίων συνόρων για να περιοριστεί η επίδραση στην διασπορά του κορωνοϊού που μπορεί να επιφέρει η κινητικότητα που καταγράφεται με αυξανόμενη. Εδώ οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για το εμβόλιο.

Είναι επίσης σαφές ότι στο ίδιο τραπέζι, πέραν της ενδελεχούς ανάλυσης της κατάστασης στην Θεσσαλονίκη θα γίνει και μια προβολή των δεδομένων για την εξέλιξη της κατάστασης σε ακόμη έξι περιφερειακές ενότητες, όπως είναι τα Γρεβενά, η Πέλλα, η Δράμα, η Φλώρινα, και ο Έβρος. Δεν ήταν τυχαία η διακριτή αναφορά του υπουργού Υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια την οποία έκανε κατά την ενημέρωση της Τετάρτης μετά την σχετική προτροπή του Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

πηγή: newsbobmb

Κορωνοϊός: Στην ΜΕΘ ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος - Αρνητικός ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στις 14 του Νοέμβρη με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, με τον Μακαριώτατο να ελέγχεται μοριακά και να βρίσκεται θετικός στον κορωνοϊό την περασμένη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου. Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού ο κ. Μητσοτάκης υπεβλήθη σε τεστ και είναι αρνητικός

«Η Κυβέρνηση εκφράζει τις ευχές της για ταχεία ανάρρωση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου.

Ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε το Σάββατο 14 Νοεμβρίου με τον Αρχιεπίσκοπο. Πριν τη συνάντηση είχε προηγηθεί τέστ COVID-19 το οποίο ήταν αρνητικό και για τον Πρωθυπουργό και για τον Αρχιεπίσκοπο. Ο Πρωθυπουργός έκανε ξανά τεστ, το οποίο ήταν επίσης αρνητικό πριν την αναχώρησή του για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο έλεγχός του με τεστ είναι συνεχής και ακολουθεί αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Με αυτά τα δεδομένα, η εισήγηση των ειδικών είναι ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος προληπτικής καραντίνας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, που νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, θα μπει προληπτικά στη ΜΕΘ του νοσοκομείου αναφοράς της πρωτεύουσας. Ο Αρχιεπίσκοπος, 82 ετών, ο οποίος είχε διαγνωσθεί αρνητικός τόσο στο rapid test όσο και στον μοριακό έλεγχο, στις οποίες υποβλήθηκε και μετά το πέρας των εργασιών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και πριν από την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, διαγνώσθηκε θετικός στην προγραμματισμένη μοριακή εξέταση στην οποία υποβλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 16/11 μετά την εμφάνιση ήπιων συμπτωμάτων.

Ο εκπρόσωπός του κ. Χάρης Κονιδάρης δήλωσε ότι ο Μακαριώτατος δεν έχει κάποια ιδιαίτερα ζητήματα υγείας και χθες εμφάνισε πυρετό 37,7. Σημείωσε εξάλλου, ότι κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, υπήρξε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σωτήρη Τσιόδρα.

πηγή: ethnos