Κορωνοϊός: 43 νεκροί το τελευταίο 24ωρο στη χώρα

Όλες οι πληροφορίες

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: 43 νεκροί το τελευταίο 24ωρο στη χώρα

Κατέληξαν άλλα 43 άτομα που ασθένησαν με κορωνοϊό στη χώρα μας. Στην πλειονότητά τους, οι νέοι νεκροί ήταν ηλικιωμένοι και νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας.

Την Τετάρτη ο ΕΟΔΥ είχε ανακοινώσει 60 νέους θανάτους μέσα σε 24 ώρες στην Ελλάδα, με το σύνολο των νεκρών να ανέρχεται στους 1.288. Εδώ οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για το εμβόλιο.

Τα τελευταία στοιχεία

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Τετάρτη 3.209 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 29 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 82.034, εκ των οποίων το 53.7% άνδρες.

Τα 4.714 (5.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 20.917 (25.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

πηγή: cnngreece

Κορωνοϊός: Βρέθηκε θετικό βρέφος 10 μηνών στη Λέσβο

Bρέφος ηλικίας 10 μηνών νοσηλευόμενο για σοβαρό γαστρεντερικό πρόβλημα στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης διαγνώσθηκε θετικό στον κορωνοϊό.

Θετικοί στον κορωνοϊό, πλην όμως ασυμπτωματικοί, διαγνώσθηκαν και οι γονείς του παιδιού. Αργά χθες το βράδυ κρίθηκε αναγκαία η αεροδιακομιδή του βρέφους στην Αθήνα προκειμένου η περίπτωση του να αντιμετωπισθεί από γιατρό εξειδικευμένο στο συγκεκριμένο βρεφικό γαστρεντερικό πρόβλημα.

Η πτήση του ΕΚΑΒ προς τη Μυτιλήνη πραγματοποιήθηκε κάτω από κακές καιρικές συνθήκες, αλλά τελικά η αεροδιακομιδή τόσο του βρέφους όσο και της συνοδού μητέρας δεν πραγματοποιήθηκε λόγω αντικειμενικών προβλημάτων που δε σχετίζονται με το σύστημα υγείας. Ας σημειωθεί ότι τόσο το βρέφος όσο και η ασυμπτωματική θετική στον κορωνοϊό μητέρα επρόκειτο να μεταφερθούν σε ειδική κάψουλα.

Το βρέφος παραμένει στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπου και νοσηλεύεται.

πηγή: protothema

Κορωνοϊός: Στην ΜΕΘ ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος - Αρνητικός ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στις 14 του Νοέμβρη με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, με τον Μακαριώτατο να ελέγχεται μοριακά και να βρίσκεται θετικός στον κορωνοϊό την περασμένη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου. Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού ο κ. Μητσοτάκης υπεβλήθη σε τεστ και είναι αρνητικός

«Η Κυβέρνηση εκφράζει τις ευχές της για ταχεία ανάρρωση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου.

Ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε το Σάββατο 14 Νοεμβρίου με τον Αρχιεπίσκοπο. Πριν τη συνάντηση είχε προηγηθεί τέστ COVID-19 το οποίο ήταν αρνητικό και για τον Πρωθυπουργό και για τον Αρχιεπίσκοπο. Ο Πρωθυπουργός έκανε ξανά τεστ, το οποίο ήταν επίσης αρνητικό πριν την αναχώρησή του για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο έλεγχός του με τεστ είναι συνεχής και ακολουθεί αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Με αυτά τα δεδομένα, η εισήγηση των ειδικών είναι ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος προληπτικής καραντίνας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, που νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, θα μπει προληπτικά στη ΜΕΘ του νοσοκομείου αναφοράς της πρωτεύουσας. Ο Αρχιεπίσκοπος, 82 ετών, ο οποίος είχε διαγνωσθεί αρνητικός τόσο στο rapid test όσο και στον μοριακό έλεγχο, στις οποίες υποβλήθηκε και μετά το πέρας των εργασιών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και πριν από την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, διαγνώσθηκε θετικός στην προγραμματισμένη μοριακή εξέταση στην οποία υποβλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 16/11 μετά την εμφάνιση ήπιων συμπτωμάτων.

Ο εκπρόσωπός του κ. Χάρης Κονιδάρης δήλωσε ότι ο Μακαριώτατος δεν έχει κάποια ιδιαίτερα ζητήματα υγείας και χθες εμφάνισε πυρετό 37,7. Σημείωσε εξάλλου, ότι κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, υπήρξε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σωτήρη Τσιόδρα.

πηγή: ethnos