ΕΠΑΝΟΡΘΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
ΕΠΑΝΟΡΘΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Την προηγούμενη εβδομάδα το σύνολο των διαδικτυακών Μέσων που ανήρτησαν / δημοσίευσαν ή αναδημοσίευσαν την είδηση του αιφνιδιαστικού θανάτου του σαρανταεξάχρονου επιχειρηματία Δημήτρη Χειρίδη - πρώην ποδοσφαιρικού παράγοντα του οποίου το όνομα είχε συνδεθεί με την ΠΑΕ "Πανσερραϊκός" - συνόδευσαν την είδησή τους με φωτογραφία που δεν απεικόνιζε τον εκλιπόντα, αλλά τρίτο πρόσωπο , το Σερραίο επιχειρηματία κ. Χρήστο Κοράκη.

Ο κ. Κοράκης, εκτός από επιτυχημένος επιχειρηματίας, υπήρξε στο παρελθόν και σημαντικός ποδοσφαιρικός παράγοντας, με δυναμική και καθοριστική παρουσία στη Διοίκηση της ΠΑΕ "Πανσερραϊκός", έχοντας κατά καιρούς παραχωρήσει, με την ιδιότητά του αυτή, συνεντεύξεις, που, όπως και οι φωτογραφίες του, είδαν το φως της δημοσιότητας. Είναι, λοιπόν, προφανές ότι η ατυχής σύνδεση της φωτογραφίας του με την είδηση του θανάτου του Δημήτρη Χειρίδη οφείλεται σε προφανή πλάνη προκληθείσα από τη συνύπαρξη φωτογραφιών και πληροφοριών για αμφοτέρους στο περιβάλλον του διαδικτύου.

Τούτων δοθέντων, ήταν μοιραίο η ιστοσελίδα μας, κατά την αναδημοσίευση του θέματος που αφορούσε στον αιφνίδιο θάνατο του Δημήτρη Χειρίδη από ιστοσελίδα αθλητικού περιεχομένου, να υποπέσει στην ίδια αστοχία. Αστοχία, που, όμως, υπήρξε ανυπαίτια, οφειλόμενη σε παραδρομή, λόγω της ταχύτητας που διέπει τη λειτουργία του διαδικτύου, και στην προκληθείσα πλάνη μας ως προς την ταυτότητα του εικονιζομένου προσώπου, καθώς όλα τα Μέσα συνέκλιναν στο ότι πρόκειται για τον εκλιπόντα.

Εκφράζουμε τη λύπη μας για το ατυχές περιστατικό και τη συγγνώμη μας ,τόσο προς τον κ. Κοράκη όσο και προς τους οικείους του θανόντος, αποδεικνύοντας εμπράκτως με το παρόν ότι το πρώτιστο μέλημά μας είναι η πλήρης, ακριβής, και αντικειμενική παράθεση των γεγονότων, προς το σκοπό έγκαιρης κι έγκυρης πληροφόρησης κι ενημέρωσης των χρηστών της ιστοσελίδας μας, χωρίς εμμονές και προκαταλήψεις και χωρίς να επιδιώκουμε την προσβολή ουδενός προσώπου.