Κορωνοϊός: 16 κρούσματα εργαζομένων και ενοίκων στο Δαφνί

Όλες οι πληροφορίες

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: 16 κρούσματα εργαζομένων και ενοίκων στο Δαφνί

Νέος συναγερμός στις υγειονομικές Αρχές, καθώς εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού στο Γηροψυχιατρικό Τμήμα στο Δαφνί.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, στο Γηροψυχιατρικό Τμήμα που νοσηλεύονται ηλικιωμένοι ψυχικά ασθενείς, βρέθηκαν δέκα ασθενείς να νοσούν από κορωνοϊο και έξι εργαζόμενοι.

Στο τμήμα αυτό νοσηλεύονται 22 ηλικιωμένοι ασθενείς και υπάρχει έντονη ανησυχία.

Οι επτά ασθενείς νοσηλεύονται στα νοσοκομεία Γεννηματάς, Παμμακάριστος και Αττικό και οι τρεις στην παθολογική του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου.

Κορωνοϊός: Έξι κρούσματα σε γηροκομείο της Νίκαιας

Συνολικά έξι άτομα βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό, σε γηροκομείο στη Νίκαια, ενώ σημειώνεται ότι τέσσερις από αυτούς έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο για νοσηλεία.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, βρέθηκε την Τετάρτη στο γηροκομείο όπου πραγματοποίησε τεστ τόσο σε εργαζομένους όσο και σε τρόφιμους.

Σε τεστ υπεβλήθησαν 25 άτομα και συγκεκριμένα 14 εργαζόμενους και 11 ηλικιωμένους που διέμεναν στο γηροκομείο, αλλά ήταν όλα αρνητικά.

Την επόμενη ημέρα ένα άτομο, ωστόσο, ανέβασε πυρετό και σήμανε νέος συναγερμός στο γηροκομείο.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ επέστρεψε και επανέλαβε τα τεστ με τα αποτελέσματα να δείχνουν έξι θετικά κρούσματα: πέντε ηλικιωμένους και μια εργαζόμενη.

Θυμίζουμε πως θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε και ο Μητροπολίτης Κίτρους. Δείτε εδώ τις εξελίξεις με την υγεία του.

Κορωνοϊός: Εξελίξεις με την υγεία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου

Ραγδαίες φαίνεται πως είναι οι εξελίξεις με την υγεία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ο οποίος διαγνώσθηκε πριν από λίγο καιρό με κορωνοϊό και νοσηλεύεται.

Στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» συνεχίζει να νοσηλεύεται ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, με την κατάσταση της υγείας του να χαρακτηρίζεται σταθερή.

Όπως αναφέρει το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν, «η κατάσταση της υγείας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου παραμένει σταθερή. Έχουν πραγματοποιηθεί όλες οι απαιτούμενες εξετάσεις και ακολουθείται η ενδεδειγμένη φαρμακευτική αγωγή, σύμφωνα με τις υποδείξεις των θεραπόντων ιατρών».

Πηγή: eleftherostypos.gr