Κορωνοϊός - Πάτρα: 15 κρούσματα σε μία πολυκατοικία

Όλες οι πληροφορίες

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Κορωνοϊός - Πάτρα: 15 κρούσματα σε μία πολυκατοικία

Ο κορωνοϊός εξαπλώνεται αρκετά γρήγορα και παντού στην Ελλάδα με αποτέλεσμα να βρεθούν αρκετά κρούσματα και στην Πάτρα σε μία πολυκατοικία. Σημειώνεται ότι στη Θεσσαλονίκη εκκενώνονται δύο ιδιωτικές κλινικές με τους ασθενείς να μεταφέρονται προς το 424 στρατιωτικό νοσοκομείο.

Στη Πάτρα και συγκεκριμένα στην Αγυιά εντοπίστηκε διασπορά κορωνοϊού πολυκατοικία της περιοχής. Όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ, οι θετικοί στον κορωνοϊό που διαμένουν σε αυτή, φτάνουν τους 15, μετά τα μαζικά τεστ που έκαναν πριν από ένα 24ωρο.

Σύμφωνα με το gnomip.gr, άπαντες βρίσκονται σε καραντίνα ακολουθώντας τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Για τη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ενημερωμένη και η 6η ΥΠΕ. Κανείς δεν γνωρίζει πως ξεκίνησε η διασπορά στην συγκεκριμένη πολυκατοικία.

Θυμίζουμε πως θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε και ο Μητροπολίτης Κίτρους. Δείτε εδώ τις εξελίξεις με την υγεία του.

πηγή: athensmagazine

Κορωνοϊός: 16 κρούσματα εργαζομένων και ενοίκων στο Δαφνί

Νέος συναγερμός στις υγειονομικές Αρχές, καθώς εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού στο Γηροψυχιατρικό Τμήμα στο Δαφνί.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, στο Γηροψυχιατρικό Τμήμα που νοσηλεύονται ηλικιωμένοι ψυχικά ασθενείς, βρέθηκαν δέκα ασθενείς να νοσούν από κορωνοϊο και έξι εργαζόμενοι.

Στο τμήμα αυτό νοσηλεύονται 22 ηλικιωμένοι ασθενείς και υπάρχει έντονη ανησυχία.

Οι επτά ασθενείς νοσηλεύονται στα νοσοκομεία Γεννηματάς, Παμμακάριστος και Αττικό και οι τρεις στην παθολογική του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου.

Κορωνοϊός: Έξι κρούσματα σε γηροκομείο της Νίκαιας

Συνολικά έξι άτομα βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό, σε γηροκομείο στη Νίκαια, ενώ σημειώνεται ότι τέσσερις από αυτούς έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο για νοσηλεία.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, βρέθηκε την Τετάρτη στο γηροκομείο όπου πραγματοποίησε τεστ τόσο σε εργαζομένους όσο και σε τρόφιμους.

Σε τεστ υπεβλήθησαν 25 άτομα και συγκεκριμένα 14 εργαζόμενους και 11 ηλικιωμένους που διέμεναν στο γηροκομείο, αλλά ήταν όλα αρνητικά.

Την επόμενη ημέρα ένα άτομο, ωστόσο, ανέβασε πυρετό και σήμανε νέος συναγερμός στο γηροκομείο.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ επέστρεψε και επανέλαβε τα τεστ με τα αποτελέσματα να δείχνουν έξι θετικά κρούσματα: πέντε ηλικιωμένους και μια εργαζόμενη.