Διευθυντής ΜΕΘ Παπανικολάου: «Απελπιστική η κατάσταση στα νοσοκομεία»

Η δραματική έκκληση

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Διευθυντής ΜΕΘ Παπανικολάου: «Απελπιστική η κατάσταση στα νοσοκομεία»

«Απελπιστική» χαρακτήρισε την κατάσταση στα νοσοκομεία ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος. Ο κ. Καπραβέλος μιλώντας στο ΣΚΑΪ δεν δίστασε, μάλιστα να αναφέρει, ότι φοβάται ότι θα υπάρξει και τρίτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Είναι τρίτη συνεχόμενη γενική εφημερία που έχουμε 80 νέες εισαγωγές που χρειάζονται υποστήριξη και δεν έχουμε κρεβάτι εντατικής για να τους βοηθήσουμε. Όταν αρχίζουμε να διασωληνώνουμε χρειάζεται και καταστολή και χρειάζεται και προσωπικό που δεν το έχουμε στην εντατική, τα έχουμε δώσει όλα στην εντατική.

κορωνοϊός ΜΕΘ

Μπήκε ο στρατός, μπήκαν τα ιδιωτικά θεραπευτήρια, όμως η κορυφή, δηλαδή οι εντατικές, έχουν γεμίσει είναι απελπισία. Η πολιτεία πρέπει να πάρει πιο γενναία μέτρα, πρέπει να αυξήσουμε τη δύναμη πυρός, όχι ημίμετρα. Δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το θεριό με ημίμετρα (…)Οι νεκροί έφτασαν τριψήφιο αριθμό τι άλλο έκκληση να κάνουμε να φτάσουμε τετραψήφιο;», ανέφερε και συνέχισε:

«Μη νομίζετε ότι έχουμε ξεμπλέξει και με το δεύτερο κύμα… Θα ανοίξει η οικονομία, δε γίνεται διαφορετικά δε θα σταματήσουμε να αναπνέουμε, το τρίτο κύμα φοβάμαι. Όταν ανοίξει η οικονομία φοβάμαι ότι το Γενάρη - Φλεβάρη θα έρθει το άλλο κύμα», ενώ μεγάλη ανησυχία προκαλούν και τα κρούσματα σε ιερείς.

Πηγή: protothema.gr

Κορωνοϊός: Νέα μέτρα - Δραματική έκκληση για τήρηση

Ο υψηλός αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού σε πολλές περιοχές της Ελλάδας ανάγκασε την κυβέρνηση να προχωρήσει σήμερα σε μερικό κλείσιμο των χερσαίων συνόρων.

Υπό ασφυκτική πίεση βρίσκεται και το ΕΣΥ. Ήδη από το πρωί της Παρασκευής άρχισε η διακομιδή νοσηλευόμενων ασθενών από ιδιωτικές κλινικές που επιτάχθηκαν στη Θεσσαλονίκη σε άλλες ιδιωτικές μονάδες, προκειμένου οι πρώτες να μπορούν να μετατραπούν σε κλινικές Covid-19.
Νωρίτερα σήμερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι την επόμενη εβδομάδα θα δούμε ποιος πρέπει να είναι ο σχεδιασμός για σταδιακή άρση των μέτρων. Ο κ. Πέτσας είπε πως «ποτέ δεν μιλήσαμε για συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, μιλούσαμε για φάσεις σταδιακής επανόδου σε μια μορφή κανονικότητας εντός του Δεκεμβρίου», και πως δεν είναι ρεαλιστική η λήξη του lockdown την 1η Δεκεμβρίου.

Δεδομένου ότι οι μετακινήσεις συμβάλλουν σημαντικά στην εξάπλωση του κορωνοϊού, από σήμερα το πρωί ισχύουν τα ακόλουθα όσον αφορά στις χερσαίες πύλες εισόδου της χώρας, δηλαδή στα βόρεια σύνορα.

Αναλυτικά τι ισχύει από το πρωί της Παρασκευής

  • Από τον Προμαχώνα η διέλευση επιτρέπεται από τις 7:00 το πρωί μέχρι τις 11:00 το βράδυ, ενώ οι εμπορευματικές μεταφορές διέρχονται όλο το 24ωρο.
  • Από την Κακαβιά εισέρχονται μόνο Έλληνες πολίτες, κάτοικοι κάτοχοι άδειας παραμονής, καθώς και για απολύτως αναγκαίες επαγγελματικές ή ιατρικές μετακινήσεις. Η διέλευση επιτρέπεται από τις 7:00 το πρωί μέχρι τις 11:00 το βράδυ, ενώ οι εμπορευματικές μεταφορές διέρχονται όλο το 24ωρο. Επιπρόσθετα, εισερχόμενοι από την Κακαβιά μπαίνουν υποχρεωτικά σε 7ήμερη καραντίνα.
  • Από τους Ευζώνους και τους Κήπους εισέρχονται μόνο Έλληνες πολίτες, κάτοικοι κάτοχοι άδειας παραμονής, καθώς και για απολύτως αναγκαίες επαγγελματικές ή ιατρικές μετακινήσεις. Η διέλευση επιτρέπεται από τις 7:00 το πρωί μέχρι τις 11:00 το βράδυ, ενώ οι εμπορευματικές μεταφορές διέρχονται όλο το 24ωρο.
  • Το Νυμφαίο, το Ορμένιο και η Εξοχή είναι ανοικτά μόνο για εμπορευματικές μεταφορές όλο το 24ωρο μόνο με τον οδηγό του οχήματος.

Θυμίζουμε πως θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε και ο Μητροπολίτης Κίτρους. Δείτε εδώ τις εξελίξεις με την υγεία του.

πηγή: iefimerida