Κορωνοϊός: 28χρονη διασωληνωμένη στο Ιπποκράτειο - Ανησυχία για τις χαμηλές ηλικίες

Όλες οι πληροφορίες

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: 28χρονη διασωληνωμένη στο Ιπποκράτειο - Ανησυχία για τις χαμηλές ηλικίες

Διασωληνωμένη νοσηλεύεται στο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης 28χρονη μητέρα, η οποία μεταφέρθηκε εσπευσμένα τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής από το Μαμάτσειο Νοσοκομείο της Κοζάνης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Kozanimedia, διοίκηση, γιατροί και ΕΚΑΒ αναζητούσαν κρεβάτι σε ΜΕΘ και τελικά βρέθηκε αργά τη νύχτα Σαββάτου προς Κυριακή στη Θεσσαλονίκη, με την 28χρονη να δίνει τη δική της μάχη με τον κορωνοϊό. Η ασθενής είναι μητέρα ενός πολύ μικρού παιδιού και δεν φέρεται να πάσχει από υποκείμενα νοσήματα. Νόσησε από κορωνοϊό πριν λίγες ημέρες και η υγεία της επιδεινώθηκε ξαφνικά το τελευταίο 24ωρο. Δείτε πως θα μετακινούμαστε τα Χριστούγεννα.


Την ίδια ώρα μέσα σε ένα 24ωρο έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό δύο νέοι άνθρωποι, ο 39χρονος dj Decibel, Δημήτρης Μπέλλος και μία 33χρονη από την Αλεξανδρούπολη. Η είδηση του θανάτου του 39χρονου dj Decibel από κορωνοϊό προκάλεσε θλίψη και συγκίνηση στον καλλιτεχνικό χώρο. Ο 39χρονος Δημήτρης Μπέλλος που ήταν γνωστός ως dj Decibel είχε νοσήσει από κορωνοϊό και τις τελευταίες τρεις εβδομάδες νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Γεννηματάς χωρίς να έχει κανένα υποκείμενο νόσημα.

Ηταν παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, το ένα μόλις 40 ημερών. Μάλιστα, την γέννηση του τελευταίου παιδιού την είχε δημοσιοποιήσει ο ίδιος στο facebook ανεβάζοντας φωτογραφία από το μαιευτήριο και γράφοντας: «Η Παναγία με ευλόγησε να είμαι ευτυχισμένος στη ζωή μου. Σε ευχαριστώ για όλα ζωή μου».

Γνωστός έγινε την Κυριακή και ο θάνατος μιας 33χρονης που προσβλήθηκε από κορωνοϊό. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η 33χρονη διακομίσθηκε βράδυ του Σαββάτου στο νοσοκομείο όμως δυστυχώς δεν τα κατάφερε, καθώς κατέληξε από ανακοπή. Οι γιατροί προκειμένου να βεβαιωθούν από πού προήλθε η επιδείνωση της υγείας της, έκαναν το rapid test το οποίο βγήκε θετικό.

Οι νέοι κινδυνεύουν από κορωνοϊό

Τα παραπάνω περιστατικά δύο ανθρώπων νεαρής ηλικίας που έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό και της 28χρονης μητέρας που δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή επιβεβαιώνουν ότι οι νέοι κινδυνεύουν από τον φονικό ιό. Ο αριθμός των νέων που είναι διασωληνωμένοι είναι ιδιαίτερα ανησυχητικός για τους επιστήμονες, που βλέπουν περιπτώσεις όπως του 19χρονου ναύτη που έγινε γνωστή πριν από λίγο χρονικό διάστημα αλλά και ενός 27χρονου από την Ηλεία, να είναι ανάμεσα στα σοβαρά περιστατικά χωρίς μάλιστα να έχουν υποκείμενα νοσήματα.

Χαρακτηριστικό είναι το στοιχείο που είχε αναφέρει ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, πριν από περίπου έναν μήνα λέγοντας ότι άτομα της ηλιακιακής ομάδας 19-40 μολύνονται έως και δύο φορές πιο εύκολα σε αυτή τη φάση. Ο κ. Μαγιορκίνης είπε ότι ο αριθμός των ασθενών που καταλήγουν από κορονοϊό αυξήθηκε σε 10 ανά ημέρα μεσασταθμικά ανά εβδομάδα. Η νέα αυτή ώση έχει καθαρά γεωγραφικά και ηλικιακά χαρακτηριστικά, όπως είχε επισημάνει.

Σημαντική μείωση στον μέσο όρο ηλικίας των νοσηλευομένων

Μάλιστα, μιλώντας στο OPEN TV το Σάββατο, ο Κώστας Ιμπρίαλος, παθολόγος στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, σημείωσε πως έχει μειωθεί σημαντικά ο μέσος όρος ηλικίας των νοσηλευομένων ασθενών, με πολλούς από αυτούς να είναι γύρω στα 40 έτη, ενώ το τελευταίο διάστημα σε αυτούς έχουν προστεθεί και αρκετοί ασθενείς ηλικίας 30 ετών. Αναφορικά με το αν οι άνθρωποι αυτοί έχουν υποκείμενα νοσήματα, ο κ. Ιμπρίαλος τόνισε πως πλέον ένα ποσοστό της τάξεως του 30%-40% εξ αυτών δεν έχουν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα και παρόλ' αυτά χρήζουν νοσηλείας σε ΜΕΘ.

πηγή: ethnos

Κορωνοϊός - ΠΟΕΔΗΝ: 4 γιατροί διασωληνωμένοι

Τέσσερις γιατροί είναι ανάμεσα στους 522 διασωληνωμένους με κορωνοϊό στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δύο γιατροί νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και οι άλλοι δύο στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.

Οι εν λόγω γιατροί δεν είχαν, σύμφωνα με πληροφορίες, υποκείμενα νοσήματα.

Ο Μιχάλης Γιαννάκος κάνει, παράλληλα, λόγο για λάθη και παραλείψεις των αρμοδίων.