Ωρυόταν στον αέρα του ΣΚΑΪ ο Άδωνις Γεωργιάδης - Εκτός εαυτού ο Υπουργός

Με αφορμή τους νεκρούς από κορωνοϊό

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ωρυόταν στον αέρα του ΣΚΑΪ ο Άδωνις Γεωργιάδης - Εκτός εαυτού ο Υπουργός

Εκτός εαυτού βγήκε ο Άδωνις Γεωργιάδη σε πρωινή εκπομπή «Σήμερα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, όταν, την ώρα που παρέθετε αριθμητικά στοιχεία με τους νεκρούς ανά εκατομμύριο σε διάφορες χώρες, ώστε να τους συγκρίνει με της Ελλάδας (125 νεκροί ανά εκατομμύριο), ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Παπαδημητρίου τον ρώτησε εάν στην κυβέρνηση πανηγυρίζουν για τα εν λόγω νούμερα στη χώρα μας.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων άρχισε να φωνάζει, με τον μεταξύ τους διάλογο να εκτυλίσσεται ως εξής:

  • Γεωργιάδης: Ναι, ότι είμαστε 12 φορές καλύτεροι από το Βέλγιο το πανηγυρίζουμε! Εσείς δεν ξέρω πώς πανηγυρίζετε στη ζωή σας.
  • Παπαδημητρίου: Να είμαι ζωντανός πανηγυρίζω.
  • Γεωργιάδης: Εγώ, ότι κυβερνάμε μια χώρα και είναι 12 φορές καλύτερη από Βέλγιο το πανηγυρίζω, ναι! Γιατί σώσαμε ανθρώπους, εντάξει;
  • Παπαδημητρίου: Πανηγυρίζετε 120 νεκρούς.
  • Γεωργιάδης: Σταματήστε την πτωματολογία. Η Ελλάδα μας τα πηγαίνει καλύτερα! Αυτή είναι η αλήθεια. Όλη μέρα γκρίνια και κατηγορίες.
  • Παπαδημητρίου: Κύριε υπουργέ, τι λέτε. Νομίζω κάνετε λάθος.
  • Γεωργιάδης: Μαζευτείτε λίγο εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα πάτε στο 3%, θα πάτε στο -23%.

Το τελευταίο σχόλιο προκάλεσε την παρέμβαση του παρουσιαστή της εκπομπής, Δημήτρη Οικονόμου, ο οποίος είπε στην κ. Γεωργιάδη πως «ο κ. Παπαδημητρίου είναι δημοσιογράφος, όχι ΣΥΡΙΖΑ». Μιλώντας για νεκρούς από κορωνοϊό, σήμερα κατέληξε στη Θεσσαλονίκη ένας 25χρονος.

Πηγή: athensmagazine.gr

Άδωνις Γεωργιάδης: "Ήταν χιλιάδες κόσμος, ο ένας πάνω στον άλλο" - Αποκαλύπτει για τα πολλά κρούσματα

Τις τελευταίες μέρες έχει εξαπλωθεί ο τρόμος και ο πανικός στην χώρα μας μετά την ραγδαία εξάπλωση του κορωνοιού καθώς σε λίγες μέρες αναμένουμε να δούμε πάνω από 1000 κρούσματα ημερησίως. Το υψηλότερο ρεκόρ κρουσμάτων το σημειώσαμε χθες, το οποίο άγγιξε τα 882, στενεύοντας ακόμη περισσότερο τα περιθώρια. Δύο από τις πόλεις της Ελλάδας έχουν μπει ήδη σε καραντίνα και πολλές είναι οι περιοχές που οδεύουν στην κόκκινη ζώνη του χάρτη.

Ο Κυριακός Μητσοτάκης ανακοίνωσε χθες νέα έκτακτα μέτρα που είναι αναγκαίο να εφαρμοστούν πριν γίνει η κατάσταση ανεξέλεγκτη. Με αφορμή όλα αυτά, ο Άδωνις Γεωργιάδης εξέφρασε την γνώμη του ανοιχτά, κατηγορώντας την συγκέντρωση στο Εφετείο για την δίκη της Χρυσής Αυγής υπεύθυνη για τον τραγικό αριθμό κρουσμάτων που έχει σημειωθεί.

Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Καταρχάς σήμερα έχουμε τη συμπλήρωση 14 ημερών από εκείνη τη μεγάλη συγκέντρωση έξω από το Εφετείο. Είχε προειδοποιήσει αν θυμάστε ο κ. Χαρδαλιάς και ο κ. Κικίλιας ότι τέτοιου τύπου μεγάλες και πολυπληθείς συγκεντρώσεις χιλιάδων ανθρώπων, ασχέτως για ποιον λόγο γίνονται -για τον πιο ευγενή σκοπό να γίνεται.

Ήταν χιλιάδες κόσμου, ο ένας πάνω στον άλλο οι περισσότεροι χωρίς μάσκες, άρα ξέραμε ότι θα ήταν παντελώς, φύσει αδύνατο 14 με 15 μέρες μετά να μην έχουμε αύξηση των κρουσμάτων. Αν δεν είχαμε θα είχαν καταργηθεί όλοι οι νόμοι του ιού. Τι θρέφει τον ιό; Η έλλειψη αποστάσεων. Γιατί φωνάζουμε; Κάθε είδους μέτρο που μπορούσε ανθρώπινα να ληφθεί, έχει ληφθεί».