Κορωνοϊός: Κατέληξε 54χρονη νοσηλεύτρια από το νοσοκομείο Δράμας

Πολύ άσχημη εξέλιξη

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Κατέληξε 54χρονη νοσηλεύτρια από το νοσοκομείο Δράμας

Μια νοσηλεύτρια 54 χρονών από το νοσοκομείο της Δράμας έχασε τη ζωή της από κορωνοϊό στη ΜΕΘ νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης. Η ΠΟΕΔΗΝ, που έκανε γνωστό τον θάνατό της απέστειλε συλλυπητήρια στους συναδέλφους και τους οικείους, κάνοντας, ωστόσο λόγο για μεγάλη διασπορά εντός του νοσοκομείου.

«Μαζί με τη θλίψη όμως υπάρχει και οργή. Για τα λάθη και τις παραλήψεις που οδήγησαν σε μεγάλη διασπορά του ιού εντός του νοσοκομείου», αναφέρει ο Μιχάλης Γιαννάκος, πάλι πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, άλλη μια νοσηλεύτρια 52 χρονών από το ίδιο νοσοκομείο δίνει τη μάχη για τη ζωή στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και είναι διασωληνωμένη. Δείτε εδώ και τι πρόκειται να ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμα που θα κάνει.

Κορωνοϊός ΠΟΕΔΗΝ

Είχε βρεθεί θετική η κόρη της που γέννησε με καισαρική στο νοσοκομείο και η οποία εκτιμάται από τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ πως κόλλησε στο νοσοκομείο.

Επίσης, ακόμη δύο μέλη του υγειονομικού προσωπικού από το νοσοκομείο Δράμας μεταφέρθηκαν με σοβαρά συμπτώματα στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Πρόκειται για έναν τραυματιοφορέα και μια διοικητική υπάλληλο.

Τέλος, κάνει γνωστό πως συνολικά 70 υγειονομικού υπάλληλοι νοσούν στο νοσοκομείο Δράμας.

«Ξέφυγε η κατάσταση με σημαντικές ευθύνες στην κακή διαχείριση των περιστατικών που οδήγησε σε μεγάλη διασπορά του ιού εντός του νοσοκομείου», καταλήγει.

Πηγή: protothema.gr

Θετικός στον κορωνοϊό ο Γιάννης Πλακιωτάκης

Σε καραντίνα στο σπίτι του τέθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, καθώς διαγνώστηκε θετικός στον νέο κορωνοϊό. Η κατάσταση της υγείας του είναι καλή και ακολουθεί τις οδηγίες του ιατρικού προσωπικού.

Η ανακοίνωση του υπουργείου:

«Από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ανακοινώνεται ότι ο Υπουργός Γιάννης Πλακιωτάκης βρέθηκε θετικός στον ιο COVID19 σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας.

Η κατάσταση της υγείας του κ. Πλακιωτάκη είναι καλή, παραμένει στο σπίτι του ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ». Δείτε εδώ τη χθεσινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ.

Πηγή: protothema.gr