Κυριάκος Μητσοτάκης: Αορίστου χρόνου όλοι οι γιατροί που εργάζονται στις ΜΕΘ

Τι δήλωσε ο Πρωθυπουργός;

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Κυριάκος Μητσοτάκης: Αορίστου χρόνου όλοι οι γιατροί που εργάζονται στις ΜΕΘ

Την προκήρυξη νέων θέσεων ώστε όλοι οι γιατροί που υπηρετούν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του ΕΣΥ να καταστούν αορίστου χρόνου, μετά από κρίση, προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε το πρωί με τους Διοικητές των επτά Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας και την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

«Είναι μία δέσμευση την οποία είχαμε αναλάβει και για όλους τους νοσηλευτές οι οποίοι προσελήφθησαν κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης. Επεκτείνεται και σε όλους τους γιατρούς οι οποίοι εργάζονται σήμερα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Είναι μία πράξη αναγνώρισης από την πολιτεία του σπουδαίου έργου που επιτέλεσαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά είναι και μία αδήριτη ανάγκη για τη στελέχωση των νέων Μονάδων Εντατικής Θεραπείας που έχουν ανοίξει τους τελευταίους μήνες», ανέφερε κατά την εισαγωγική τοποθέτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Δείτε πόσοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «βρισκόμαστε στις πιο κρίσιμες ώρες του αγώνα με την πανδημία και θέλω και σήμερα να ακουστεί αυτό το μήνυμα παντού, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα», επισήμανε ωστόσο ότι το ΕΣΥ και το προσωπικό του θα συνεχίσουν να αντέχουν μολονότι λειτουργούν επί εβδομάδες «στο κόκκινο».

Κυριάκος Μητσοτάκης τηλεδιάσκεψη ανακοινώσεις

Ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε όλους τους εργαζόμενους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας για το έργο τους, προσθέτοντας ότι μετά το ξέσπασμα της πανδημίας η κυβέρνηση έχει θέσει ως προτεραιότητα την αύξηση του προσωπικού και την ενίσχυση των υλικοτεχνικών υποδομών που διαθέτουν τα νοσοκομεία.

«Οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας πριν την πανδημία ήταν 557, σήμερα έχουμε αναπτυγμένες ΜΕΘ 1.242. Το προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας πριν την πανδημία ήταν 88.690 εργαζόμενοι, σήμερα έχουν ξεπεράσει τους 100.000. Και βέβαια πριν την πανδημία -για την ακρίβεια το 2018- δαπανήσαμε για την Υγεία 3,8 δισεκατομμύρια περίπου, και το 2020 έχουμε δαπανήσει 4,8 δισεκατομμύρια», δήλωσε. «Αυτά για να αποκαταστήσουμε την τάξη και την αλήθεια», συμπλήρωσε.

Πηγή: protothema.gr

Κορωνοϊός: Στην ΜΕΘ ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος - Αρνητικός ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στις 14 του Νοέμβρη με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, με τον Μακαριώτατο να ελέγχεται μοριακά και να βρίσκεται θετικός στον κορωνοϊό την περασμένη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου. Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού ο κ. Μητσοτάκης υπεβλήθη σε τεστ και είναι αρνητικός

«Η Κυβέρνηση εκφράζει τις ευχές της για ταχεία ανάρρωση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου.

Ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε το Σάββατο 14 Νοεμβρίου με τον Αρχιεπίσκοπο. Πριν τη συνάντηση είχε προηγηθεί τέστ COVID-19 το οποίο ήταν αρνητικό και για τον Πρωθυπουργό και για τον Αρχιεπίσκοπο. Ο Πρωθυπουργός έκανε ξανά τεστ, το οποίο ήταν επίσης αρνητικό πριν την αναχώρησή του για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο έλεγχός του με τεστ είναι συνεχής και ακολουθεί αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Με αυτά τα δεδομένα, η εισήγηση των ειδικών είναι ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος προληπτικής καραντίνας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, που νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, θα μπει προληπτικά στη ΜΕΘ του νοσοκομείου αναφοράς της πρωτεύουσας. Ο Αρχιεπίσκοπος, 82 ετών, ο οποίος είχε διαγνωσθεί αρνητικός τόσο στο rapid test όσο και στον μοριακό έλεγχο, στις οποίες υποβλήθηκε και μετά το πέρας των εργασιών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και πριν από την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, διαγνώσθηκε θετικός στην προγραμματισμένη μοριακή εξέταση στην οποία υποβλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 16/11 μετά την εμφάνιση ήπιων συμπτωμάτων. Εδώ οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για το εμβόλιο.

Ο εκπρόσωπός του κ. Χάρης Κονιδάρης δήλωσε ότι ο Μακαριώτατος δεν έχει κάποια ιδιαίτερα ζητήματα υγείας και χθες εμφάνισε πυρετό 37,7. Σημείωσε εξάλλου, ότι κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, υπήρξε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σωτήρη Τσιόδρα.

πηγή: ethnos