Έντονες σεισμικές δονήσεις στην Κρήτη

Πόσα ήταν τα ρίχτερ;

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Έντονες σεισμικές δονήσεις στην Κρήτη

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 23:24 στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Κρήτης.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στα 100 χιλιόμετρα νότια των κρητικών ακτών, ενώ το εστιακό βάθος εκτιμήθηκε στα 8,6 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε αρκετές περιοχές στα νότια παράλια της μεγαλονήσου, αλλά δεν προκάλεσε ιδιαίτερη ανησυχία ενώ παράλληλα σεισμός έγινε και στο Καρπενήσι.

Πηγή: protothema.gr

Σεισμός ξεσήκωσε την Κρήτη πριν λίγο

Σεισμός 3,4 Ρίχτερ σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή, 12 χιλιόμετρα δυτικά της Άρβης στην Κρήτη. Το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 33 χιλιόμετρα.

Η Άρβη είναι παραθαλάσσιο χωριό στο Δήμο Βιάννου της ομώνυμης επαρχίας. Υπάγεται στο Δημοτικό διαμέρισμα Αμιρά. Η θέση του είναι σε μια κατάφυτη κοιλάδα από μπανάνες στο Λιβυκό Πέλαγος και η απόστασή του από το Ηράκλειο είναι 78,5 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός καταγράφεται 12 χιλιόμετρα δυτικά νοτιοδυτικά του παραθαλάσσιου χωριού.

Κρήτη  σεισμός

Πηγή: Protothema.gr

Βίντεο: Η στιγμή του σεισμού των 5,2 Ρίχτερ που τρόμαξε την Κρήτη

Το βίντεο που αναπαράχθηκε από αρκετά κρητικά Μέσα Ενημέρωσης είναι από κάμερα ασφαλείας στον αλευρόμυλο «Μύλοι Αγίας Μαρίνας» στη Βόνη και δείχνει τι ακριβώς συνέβη την ώρα της σεισμική δόνησης.

Οπως έχει γίνει ήδη γνωστό, ο ισχυρός σεισμός σημειώθηκε το 2019, Τετάρτη στις 07:39 προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους του νησιού. Είχε εστιακό βάθος 66,1 χιλιόμετρα και το επίκεντρό της ήταν 23 χλμ. βορειοδυτικά του Ηρακλείου. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι έγινε αισθητός σε όλο το νησί.

Σεισμός πανικόβαλλε ξανά τους κατοίκους της Σάμου

Σεισμός μεγέθους 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Ευρωπαϊκού - Μεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου (EMSC), σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης στις 05:34, σε περιοχή της Σάμου.

Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 8 χλμ. σύμφωνα με το EMSC. Το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται, 9 χλμ. ανατολικά από το Νέο Καρλόβασι της Σάμου. Να υπενθυμίσουμε πως και εχθές χτυπήθηκε ξανά η Σάμος από σεισμό.

Πηγή: Athensmagazine.gr