Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

24ωρη απεργία στο Μετρό - Πως θα λειτουργήσουν τα υπόλοιπα ΜΜΜ

Δείτε αναλυτικά

24ωρη απεργία στο Μετρό - Πως θα λειτουργήσουν τα υπόλοιπα ΜΜΜ
Ενημέρωση 26.11.2020 07:40
Από Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Ακινητοποιημένοι θα είναι την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, οι συρμοί του Μετρό (γραμμές 1, 2, 3 ) λόγω της συμμετοχής εργαζομένων στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει το Εργατικό Κέντρο Αθηνών. Δείτε παρακάτω πως θα λειτουργήσουν τα υπόλοιπα ΜΜΜ.

Αναλυτικά, πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ στο απεργιακό μπλακ άουτ της Πέμπτης.

Οι εργαζόμενοι στο Τραμ αποφάσισαν να προχωρήσουν σε στάση εργασίας από τις 6:00 το απόγευμα μέχρι τη λήξη της βάρδιας, και όχι σε 24ωρη απεργία, όπως αρχικά είχαν εξαγγείλει.
Κανονικά θα εκτελούν δρομολόγια λεωφορεία και τρόλεϊ καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, καθώς τα σωματεία των οδικών μέσων δεν συμμετέχουν στην κινητοποίηση, ενώ μόνο μεμονωμένοι εργαζόμενοι αναμένεται να απεργήσουν καλυπτόμενοι από το ΕΚΑ αλλά και την Ομοσπονδία Εργαζομένων στις μεταφορές (ΟΣΜΕ).

Σημειώνεται ότι το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών με σημερινή ανακοίνωσή του δηλώνει: «Δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχτούμε αυτή η πανδημία να γίνει ''εργαλείο'' για να περάσουν αντεργατικά νομοσχέδια και να ισοπεδωθούν δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών». Παράλληλα, 24ωρα απεργία θα έχουν και τα πλοία!

Επισημαίνει, επίσης, πως είναι πλέον ξεκάθαρο ότι οι προτάσεις της κυβέρνησης για κατάργηση του 8ώρου, απλήρωτες υπερωρίες, επιπλέον περιορισμό της απεργίας, αποδυνάμωση της δυνατότητας για εργατικές διαφορές, μειώσεις παροχών της εργατικής τάξης μέσω ΟΑΕΔ, περαιτέρω αποδυνάμωση δυνατότητας υπογραφής Σ.Σ.Ε. και άλλων πολλών, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από τους εργαζόμενους και για τον λόγο αυτόν «συντασσόμαστε με τα άλλα Συνδικάτα και συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία που κήρυξε το ΕΚΑ».

Πηγή: iefimerida.gr

Ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ για Πανελλαδική 24ωρη απεργία στις 26 Νοεμβρίου

Εικοσιτετράωρη γενική πανελλαδική απεργία για την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου ανακοίνωσε η ΑΔΕΔΥ.

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα αιτήματα είναι τα εξής:

  • Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και στα σχολεία.
  • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, με ένταξη στον κρατικό σχεδιασμό και όχι αγορά υπηρεσιών.
  • Μαζικές προσλήψεις υγειονομικών, γιατρών, νοσηλευτών, εκπαιδευτικών, καθαριστριών. Μονιμοποίηση συμβασιούχων.
  • Αποσυμφόρηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με προσλήψεις προσωπικού, επίταξη χιλιάδων ιδιωτικών λεωφορείων, που βρίσκονται σε απραξία.
  • Αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
  • Αποχή από κάθε ηλεκτρονική "ψευδοψηφοφορία" σε όλο το Δημόσιο για τα υπηρεσιακά συμβούλια. Να δοθεί παράταση στη θητεία των υπηρεσιακών συμβουλίων».

Παράλληλα, η ΑΔΕΔΥ απαιτεί να αποσυρθεί το νομοσχέδιο «που μετατρέπει σε ιδιώνυμο τη συλλογική, συνδικαλιστική δράση και ουσιαστικά απαγορεύει την απεργία». Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας - Μολότοφ και χημικά!

Πηγή: iefimerida.gr

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

24ώρη απεργία 15/10: Θα συμμετέχουν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

Προσοχή! «Σκάει» απεργία στα Μέσα την...

Share