Κορωνοϊός: Θετικοί ο πρίγκιπας της Σουηδίας Καρλ Φιλίπ και η πριγκίπισσα Σοφία

Όλες οι πληροφορίες

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Θετικοί ο πρίγκιπας της Σουηδίας Καρλ Φιλίπ και η πριγκίπισσα Σοφία

Ο πρίγκιπας της Σουηδίας, Καρλ Φιλίπ και η σύζυγός του Σοφία έχουν μολυνθεί με Covid - 19, όπως ανακοίνωσε σήμερα η σουηδική βασιλική οικογένεια.

Ο 41χρονος πρίγκιπας και η 35χρονη πριγκίπισσα βρέθηκαν θετικοί στον νέο κορωνοϊό, όπως γράφει και η γερμανική εφημερίδα «Bild».

Ο μικρότερος αδελφός της πριγκίπισσας Βικτόρια και η σύζυγός του είναι σε καραντίνα στην οικία τους με τα δύο παιδιά τους.

Έχουν εμφανίσει ήπια συμπτώματα. Μειωμένος ο κίνδυνος για αυτή την ομάδα αίματος.

Το ζευγάρι είναι πολύ αγαπητό στην σκανδιναβική χώρα. Η Σοφία από μοντέλο έγινε πριγκίπισσα, όταν παντρεύτηκε τον περιζήτητο γοητευτικό πρίγκιπα Καρλ Φιλίπ της Σουηδίας.

Και τώρα, μόλις έγινε γνωστό ότι το πριγκιπικό ζευγάρι έχει νοσήσει, υπήρξε έντονο ενδιαφέρον από τους πολίτες για την κατάσταση της υγείας τους.

πηγή: protothema

Κορωνοϊός: Πέθανε 27χρονη μητέρα 3 παιδιών στη Ριτσώνα

Συγκλονισμένοι είναι όλοι στο camp της Ριτσώνας από τον αιφνίδιο θάνατο μιας 27χρονης, η οποία όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια ήταν θετική στον κορωνοϊό. Η νεαρή κοπέλα από το Αφγανιστάν ήταν μητέρα τριών παιδιών και δεν είναι γνωστό αν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης (25/11), όπως μεταδίδει το LamiaReport, η 27χρονη έχασε τις αισθήσεις της στο χώρο που διέμενε και κλήθηκε ασθενοφόρο για να τη μεταφέρει στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας. Εκεί, παρά τις προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, κατέληξε στις 05:30 τα ξημερώματα.

Ακολούθησε μοριακό τεστ για να ελέγξουν αν έχει μολυνθεί από την Covid-19 και βρέθηκε θετική.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η άτυχη μητέρα δεν είχε παραπονεθεί για συμπτώματα της ασθένειας, ενώ δεν αποκλείεται να είχε κάποιο σοβαρό πρόβλημα με την καρδιά της, το οποίο και δεν γνώριζε.

Κορωνοϊός: 2.152 νέα κρούσματα, 87 νεκροί και 597 διασωληνωμένοι σήμερα στην χώρα μας

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 2.152 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 97.288, εκ των οποίων το 53.2% άνδρες.

4849 (5.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 25291 (26.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

597 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 170 (28.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 81.6%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 505 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 87 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 1902 θανάτους συνολικά στη χώρα. 759 (39.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 97.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Παράλληλα, θλίψη έχει σκορπίσει ο χαμός του 37χρονου από κορωνοϊο.

Πηγή: protothema.gr