Κορωνοϊός: 30 κρούσματα και ένας νεκρός σε γηροκομείο της Καβάλας

Σήμανε συναγερμός

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κορωνοϊός: 30 κρούσματα και ένας νεκρός σε γηροκομείο της Καβάλας

Συναγερμός έχει σημάνει στην Καβάλα, μετά τον εντοπισμό τουλάχιστον 30 κρουσμάτων κορωνοϊού στο Προκόπειο Γηροκομείο.

Όπως αναφέρει το kavalapost, οι ασθενείς με κορωνοϊό είτε έχουν ήπια συμπτώματα ή καθόλου, ωστόσο στις Αρχές προκαλεί ανησυχία η ηλικία τους. «Δεν γνωρίζουμε πώς μεταδόθηκε ο ιός», τόνισε εκπρόσωπος του ιδρύματος, στο οποίο εδώ και καιρό απαγορεύονταν οι επισκέψεις από συγγενείς.

Παράλληλα, σήμερα, σύμφωνα με το kavalapost, ένας 86χρονος τρόφιμος του γηροκομείου έχασε τη ζωή του. Ο ηλικιωμένος νοσηλεύθηκε στη ΜΕΘ του νοσοκομείου την προηγούμενη μέρα με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα και υψηλό πυρετό, με τους γιατρούς να δίνουν «μάχη», χωρίς να καταφέρνουν, όμως, να κρατήσουν στη ζωή τον άτυχο άντρα. Παράλληλα, εφιάλτης τα σημερινά κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ!

Πηγή: iefimerida.gr

Κορωνοϊός: Εντοπίστηκε και άλλο κρούσμα στην Εθνική Ελλάδος

Ο κορωνοϊός... χτύπησε την πόρτα της Εθνικής Ελλάδας για άλλη μια φορά.

Θυμίζουμε πως την Τρίτη ο προπονητής της ομάδας Τζον Φαν'τ Σχιπ διαγνώστηκε με κορωνοϊό και όπως προβλέπει το πρωτόκολλο υγείας, θα απομονωθεί τις επόμενες ημέρες, ώστε να περιοριστεί η μετάδοση του ιού.

Σήμερα μετά από νέες εξετάσεις στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα εντοπίστηκε μέλος του προπονητικού του επιτελείου θετικό στον ιό Covid-19.

Πηγή: protothema.gr

Κορωνοϊός: Εντοπίστηκαν 20 κρούσματα σε γηροκομείο της Αλεξανδρούπολης

Είκοσι επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν στο Ιωακείμειο Γηροκομείο της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης, στα τεστ ανίχνευσης που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες.

Σύμφωνα με την επίσημη την ανακοίνωση, πρόκειται για 16 ηλικιωμένους τρόφιμους και 4 εργαζόμενους.

Μία από αυτούς - υπάλληλος - νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της πόλης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρουπόλεως «Στο Ιωακείμειο Γηροκομείο σε ότι αφορά τους τροφίμους έχουμε 16 θετικά δείγματα. Σε ότι αφορά το προσωπικό, εντοπίστηκαν 4 θετικά δείγματα, όλα ασυμπτωματικά, πλην του υπαλλήλου μας που νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση στο Νοσοκομείο της πόλης. Στο Σταυρίδειο Ίδρυμα χρονίως πασχόντων "Ο Άγιος Κυπριανός" δεν έχουμε κάποια διαφοροποίηση με τις προηγούμενες ημέρες». Θρίλερ με τα χθεσινά κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας.

Τέλος, μετά την σύσταση του ΕΟΔΥ καθώς και τις ειδικές κατευθύνσεις των ειδικών λοιμωξιολόγων και του υπευθύνου ιατρού-καθηγητή των Ιδρυμάτων της Μητρόπολης επιστρέφουν στην καθημερινότητά τους οι 36 ασθενείς που βρέθηκαν θετικοί στις αρχές Νοεμβρίου. Το ίδιο ισχύει και για το προσωπικό.

πηγή: epoli.gr