Κορωνοϊός: Η Θεσσαλία στα ίδια επίπεδα με Θεσσαλονίκη - Τι αναφέρει πνευμονολόγος

Όλες οι πληροφορίες

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Η Θεσσαλία στα ίδια επίπεδα με Θεσσαλονίκη - Τι αναφέρει πνευμονολόγος

Σε κάθε σπίτι υπάρχει κρούσμα κορωνοϊού, λαμβάνουμε συνεχώς κλήσεις για ελαφριά συμπτώματα, που μένουν σπίτι λόγω της υπερφόρτωσης των νοσοκομείων, δήλωσε σήμερα ο Κ. Γουρουλιάνης, διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Λάρισας.

Ξεκαθαρίζοντας ότι αναφέρεται τόσο στη Λάρισα όσο και στο Βόλο, εκτίμησε ότι αναλογικά με τον πληθυσμό, η Θεσσαλία «βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με τη Θεσσαλονίκη» και χαρακτήρισε το πρόβλημα με την πανδημία «πολύ εκτεταμένο».

Επιχειρώντας να ερμηνεύσει την έξαρση των κρουσμάτων, εκτίμησε ότι αφενός ενδέχεται να οφείλεται στην κοινωνική ζωή της πόλης, όπου υπάρχουν πολλοί πεζόδρομοι και συνωστισμός και αφετέρου στο lockdown οι νέοι έμειναν στα σπίτια με τους ηλικιωμένους και υπήρξε διάδοση του ιού. Παράλληλα, εφιάλτης τα χθεσινά κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ!

«Αντιμετωπίζουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις», σχολίασε μιλώντας για τα μέτρα που ενδεχομένως θα έπρεπε να ληφθούν και εκτίμησε ότι, «το καθολικό lockdown είναι που θα προκαλέσει την ανακοπή του κύματος της πανδημίας».

πηγή: iefimerida

Κορωνοϊός - Ιωάννινα : 31 κρούσματα σε στρατόπεδο

Συναγερμός έχει σημάνει στο στρατόπεδο Κατσιμήτρου, του Περάματος στα Ιωάννινα, καθώς 31 στρατιώτες βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό

Σύμφωνα με το patrastimes.gr ο ιός έχει χτυπήσει εδώ και μερικές ημέρες το στρατόπεδο.

Μάλιστα, η 6 ΥΠΕ μόλις προχθές ενημερώθηκε, και χθες ο διοικητής της Γιάννης Καρβέλης έδωσε εντολή για την διενέργεια μοριακών τεστ. Έτσι βρέθηκαν 31 άτομα θετικά.

Τα rapid test διενεργήθηκαν από το πρωί της Πέμπτης, ωστόσο πηγές αναφέρουν ότι από τις προηγούμενες ημέρες στρατιώτες εμφάνιζαν συμπτώματα πυρετού, όπως μεταδίδει το epiruspost.gr.

Από την Ταξιαρχία αλλά και το ΓΕΣ δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία επίσημη ενημέρωση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι όσοι βρέθηκαν θετικοί έχουν τεθεί σε καραντίνα ενώ γίνεται ιχνηλάτηση επαφών και εκτός στρατοπέδου.

Σημειώνεται ότι στο στρατόπεδο βρίσκεται σημαντικός αριθμός νεοσύλλεκτων φαντάρων.

Κορωνοϊός: 30 κρούσματα και ένας νεκρός σε γηροκομείο της Καβάλας

Συναγερμός έχει σημάνει στην Καβάλα, μετά τον εντοπισμό τουλάχιστον 30 κρουσμάτων κορωνοϊού στο Προκόπειο Γηροκομείο.

Όπως αναφέρει το kavalapost, οι ασθενείς με κορωνοϊό είτε έχουν ήπια συμπτώματα ή καθόλου, ωστόσο στις Αρχές προκαλεί ανησυχία η ηλικία τους. «Δεν γνωρίζουμε πώς μεταδόθηκε ο ιός», τόνισε εκπρόσωπος του ιδρύματος, στο οποίο εδώ και καιρό απαγορεύονταν οι επισκέψεις από συγγενείς.

Παράλληλα, σήμερα, σύμφωνα με το kavalapost, ένας 86χρονος τρόφιμος του γηροκομείου έχασε τη ζωή του. Ο ηλικιωμένος νοσηλεύθηκε στη ΜΕΘ του νοσοκομείου την προηγούμενη μέρα με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα και υψηλό πυρετό, με τους γιατρούς να δίνουν «μάχη», χωρίς να καταφέρνουν, όμως, να κρατήσουν στη ζωή τον άτυχο άντρα.

Πηγή: iefimerida.gr