Κορωνοϊός: Ξεκίνησε η διαδικασία μεταφοράς ασθενών σε ιδιωτικές κλινικές

Τι λένε οι πληροφορίες

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κορωνοϊός: Ξεκίνησε η διαδικασία μεταφοράς ασθενών σε ιδιωτικές κλινικές

Δύο ασθενείς κορωνοϊού, ένας άντρας και μια γυναίκα, μεταφέρθηκαν σήμερα από το ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης σε ιδιωτική κλινική που έχει επιταχθεί. Επίσης, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, αναμένεται εντός της ημέρας να γίνουν 10-20 διακομιδές από τα νοσοκομεία «Παπαγεωργίου» και «Ιπποκράτειο».

Η Διοικητική Διευθύντρια Euromedica-Αρωγή Σταυριάνα Μπακατσέλου, που δέχτηκε τις δύο πρώτες διακομιδές ασθενών, δήλωσε:

«Από σήμερα η Euromedica-Αρωγή θα συνδράμει τα δημόσια νοσοκομεία φροντίζοντας τη νοσηλεία ασθενών που νοσούν από τη λοίμωξη Covid-19. Έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες, οι οποίες περιελάμβαναν, μεταξύ άλλων, και την εκπαίδευση του προσωπικού στην εφαρμογή πρωτοκόλλων για τη διαχείριση ασθενών που νοσούν από Covid.

Είμαστε καθ’ όλα έτοιμοι. Έχουμε δεχτεί ήδη τα δύο πρώτα περιστατικά και αναμένουμε και τις υπόλοιπες εισαγωγές από τα δημόσια νοσοκομεία, με στόχο να βοηθήσουμε και εμείς σε αυτή τη μάχη». Στο μεταξύ, τη δική του μάχη δίνει στο νοσοκομείο γνωστός δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ λόγω κορωνοϊου!

Πηγή: protothema.gr

Κορωνοϊός: «Ανατριχίλα» η ανάρτηση ενός γιατρού για τον θάνατο τριών συναδέλφων του

Ανατριχίλα προκαλεί ανάρτηση γιατρού από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο σχετικά με τους θανάτους τριών συναδέλφων του στη μάχη με τον κορωνοϊό.

«Καταλαβαίνετε τι εννοώ ότι δεν φοβόμαστε τον θάνατο; Τρεις συνάδελφοι μέσα σε λίγες ώρες», έγραψε για τους συναδέλφους του που έχασαν τη μάχη της ζωής του με τον κορωνοϊο, ο γιατρός Νίκος Ραζής Κουντούνης, που εργάζεται στο νοσοκομείο.
«Δυστυχώς δυο συνάδελφοι μου από το ιπποκράτειο έχασαν τη ζωή τους» είπε στο protothema.gr σχετικά με τους συναδέλφους του που εξέδωσαν τεράστια μάχη για να προστατεύσουν συμπολίτες μας και κόλλησαν τον ιό.

«3 Ιατροί από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών. Πόσο κρίμα...ευχαριστούμε για τον αγώνα που κάνετε να είμαστε εμείς υγιείς... Δυστυχώς δεν τα καταφέρατε. Ο φονικός ιός δεν κάνει διακρίσεις», έγραψε άλλος γιατρός στο διαδίκτυο ενώ παράλληλα άλλοι 3 άνθρωποι έχασαν την μάχη στον Βόλο.

Ο αιφνίδιος θάνατος Νίκου Νούτσου, αναισθησιολόγου στο νοσοκομείο, έχει προκαλέσει θλίψη στις τάξεις των γιατρών στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο άτυχος άνδρας ήταν μόλις 42 ετών και άφησε πίσω του τρία παιδιά. Οι συνάδελφοι του μιλούν για έναν εξαιρετικό επαγγελματία που έδωσε τα πάντα στη μάχη κατά της πανδημίας βοηθώντας αρκετούς ασθενείς μέσα στο νοσοκομείο.

«Συλλυπητήρια στην οικογένεια του», έγραψαν στο Facebook, δεκάδες φίλοι του. Γιατρός από το Ιπποκράτειο μας είπε πως «ακόμη ένας συνάδελφος μας έδωσε τεράστια μάχη και δυστυχώς χτυπήθηκε από τον κορωνοιό. Πρέπει όλοι να τηρήσουμε τα μέτρα για να μην αυξηθούν κι άλλο τα κρούσματα. Είμαστε στα όρια μας!».

Πηγή: protothema.gr