Κορωνοϊός: Πλάνο για «Check in και Check Out» στο άνοιγμα της εστίασης

Το σενάριο που εξετάζεται

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Πλάνο για «Check in και Check Out» στο άνοιγμα της εστίασης

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες η 14η Δεκεμβρίου αναμένεται να είναι η ημέρα εκκίνησης κάποιων δραστηριοτήτων με την εστίαση να αποτελεί τον μεγάλο πονοκέφαλο ενώ υπό συζήτηση βρίσκεται και το πλάνο του «Check in και Check out».

Την ώρα που συνεχίζεται η μάχη για τον περιορισμό της πανδημίας την ερχόμενη Παρασκευή είναι η κρίσιμη ημέρα όπου θα αξιολογηθούν όλα τα δεδομένα και υπάρχει περίπτωση να πούμε περισσότερα σχετικά με το πως θα αρθούν κάποια από τα περιοριστικά μέτρα του κορωνοϊού.

Μάλιστα ο Παναγιώτης Γαργαλιάνος, λοιμωξιολόγος και πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ πρότεινε όταν και εφόσον ανοίξουν τα καταστήματα εστίασης, αυτό να γίνεται με συγκεκριμένο ωράριο, όπου ο πελάτης θα κλείνει ραντεβού και θα ορίζει την ώρα που θα κάθεται στο τραπέζι.

«Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα και της μεγάλης κινητικότητας στα τραπέζια, ώστε να έχουν οι καταστηματάρχες ένα κέρδος και να ανοίξουμε με περισσότερη ασφάλεια» είπε. Αυτό συνηθίζεται στο εξωτερικό αλλά στη Ελλάδα είναι πρωτόγνωρο και θα είναι ένα στοίχημα η εφαρμογή του. Δείτε αναλυτικά τον χάρτη των κρουσμάτων.

κορωνοϊός lockdown

Από εκεί και πέρα πρόσθεσε: «Το R0 έχει μεγάλη σημασία αλλά από την στιγμή που πέφτει ο ρυθμός αναπαραγωγής μέχρι να εισπράξουμε λιγότερους θανάτους, νοσηλείες, διασωληνωμένους περνάει ένα χρονικό διάστημα και σήμερα που μιλάμε μπαίνουν άνθρωποι στο νοσοκομείο και αυτοί μπορεί να διασωληνωθούν, που σημαίνει ότι η αποφόρτιση του συστήματος μπορεί να πάρει και 10 ημέρες ακόμα»

Παράλληλα, δήλωσε πως τα πράγματα έχουν μια σχετική βελτίωση αλλά η σκέψη πρέπει να παραμένει ακόμα στους διασωληνωμένους και τους γιατρούς που μάχονται στα νοσοκομεία ενώ ακόμα το ΕΣΥ πιέζει. «Επομένως ναι μεν είναι μια αισιόδοξη νότα αλλά δεν μπορούμε ακόμα να μιλάμε για οτιδήποτε χωρίς να δούμε να αποσυμπιέζεται το σύστημα σε σημαντικό βαθμό»

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων σημείωσε πως αναμένονται και κάποια άλλα στοιχεία που αφορουν την κινητικότητα που γίνεται περιξ των δημοτικών σχολείων και ότι αυτό δημιούργησε το θέμα και έκλεισαν τα σχολεία. «Αν δούμε ότι είναι ικανοποιητικά θα ξεκινήσουν όσον τον δυνατόν συντομότερα». Όπως πρόσθεσε ο ίδιος θα γίνει σύγκριση των στοιχειών πριν το lockdown και μετά το lockdown.

Πηγή: eleftherosytpos.gr

Κορωνοϊός: Νεκρή 58χρονη νοσηλεύτρια στη Δράμα

Τη μάχη με τον κορωνοϊό έχασε μία 58χρονη νοσηλεύτρια, μητέρα δύο παιδιών, στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, η οποία, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, εργαζόταν σε νοσοκομείο της Δράμας.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση η Ομοσπονδία:

«Άλλη μια συνάδελφος 58χρονη νοσηλεύτρια μητέρα δύο παιδιών από το νοσοκομείο της Δράμας έχασε σήμερα τη μάχη για τη ζωή στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης χτυπημένη από κορωνοϊό.

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι πριν λίγες ημέρες γέννησε η κόρη της στο νοσοκομείο Δράμας με καισαρική και βρέθηκαν θετικοί στο κορωνοϊό μητέρα και νεογνό μετά τον τοκετό.

Συλλυπητήρια στους συναδέλφους και τους οικείους της. Μας προκαλεί θλίψη και οργή η νέα απώλεια συναδέλφου. Δεν φταίει για όλα η κακή μοίρα. Επιτέλους πάρτε μέτρα». Ταυτόχρονα, και ένας 70χρονος στη Χαλκίδα έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό.

Πηγή: grtimes.gr