ΕΟΔΥ: Σε αυτές τις περιοχές θα γίνουν σήμερα 1/12 Rapist Test!

Αν ενδιαφέρεστε!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
ΕΟΔΥ: Σε αυτές τις περιοχές θα γίνουν σήμερα 1/12 Rapist Test!

Όπως κάθε μέρα έτσι και σήμερα 1/12 τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται σε συγκεκριμένες περιοχές για να παρέχουν τα rapid test για τον κορωνοϊό.

Οι έλεγχοι γίνονται μέσα από το αυτοκίνητο (drive through) στις εξής περιοχές:

Διαβάστε εδώ πόσα κρούσματα είχαμε μέχρι εχθές.

  • Αχαΐα: Παλαιά διόδια Αιγίου, 10:00-14:00
  • Νάουσα Πάρου 10:00-14:00
  • Ρόδος: Λ. Κρεμαστής, 12:00-15:00
  • Αργολίδα: Επαρχιακή οδός Κρανιδίου, 10:00-14:00
  • Λάρισα: Σκεπαστή Αγορά Νεάπολης, 10:00-16:00

Κορωνοϊός – rapid test: Τι αλλάζει μετά το πλαφόν στις τιμές

Διευκολύνσεις αλλά και πιθανούς κινδύνους για τους πολίτες αναμένεται να φέρουν οι αλλαγές και το πλαφόν στις τιμές των τεστ για τον κορωνοϊό που επιβάλει με απόφασή του το υπουργείο Ανάπτυξης. Μετά από εννέα μήνες στον κλοιό του κορωνοϊού το υπουργείο Ανάπτυξης ορίζει ανώτατες τιμές για τα τεστ στον ιδιωτικό τομέα.

Ειδικότερα:

  • Για μοριακό τεστ PCR η ανώτατη τιμή ορίζεται σε 40 ευρώ
  • Για rapid test η ανώτατη τιμή ορίζεται στα 10 ευρώ
  • Να σημειωθεί ότι αρχικά τα PCR τεστ κόστιζαν από 120 μέχρι και 150 ευρώ, ενώ το τελευταίο διάστημα οι τιμές στον ιδιωτικό τομέα είχαν πέσει κατακόρυφα και σε ορισμένα κέντρα γίνονταν ακόμη και με 50-60 ευρώ.

Ανάσα για το ΕΣΥ

Ακολούθησε το Έθνος στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
Οι χαμηλές τιμές στα τεστ για τον κορονοϊό αναμένεται να δώσουν ανάσα στις δημόσιες μονάδες υγείας, τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας όπου σήμερα πραγματοποιούνται τα τεστ δωρεάν στους πολίτες αλλά με ουρές και αναμονές. Συχνά οι εργαζόμενοι στις δημόσιες μονάδες ασφυκτιούν από τα χιλιάδες τεστ που πραγματοποιούνται καθημερινά, δεδομένου ότι το προσωπικό είναι λιγοστό, και πρέπει να παρέχει υπηρεσίες και σε άλλα περιστατικά εκτός covid.

Με τις χαμηλές τιμές που θα υπάρχουν πλέον στον ιδιωτικό τομέα, παράγοντες του υπουργείου Υγείας εκτιμούν στο ethnos.gr, ότι πολλοί πολίτες δεν θα περιμένουν στις ουρές και θα προτιμούν να καταβάλουν το ποσό από την τσέπη τους. Άλλωστε στις δημόσιες μονάδες για να υποβληθεί κανείς σε εργαστηριακό έλεγχο πρέπει να πληροί συγκεκριμένες προϋποθέσεις (συμπτώματα, επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κ.λ.π.).