Κορωνοϊός: Κρούσματα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων - Σε καραντίνα 27 υγειονομικοί

Όλες οι πληροφορίες

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κορωνοϊός: Κρούσματα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων - Σε καραντίνα 27 υγειονομικοί

Κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων με έναν γιατρό και μια νοσηλεύτρια να επιβεβαιώνονται θετικοί.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η δεύτερη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων εκκενώθηκε και τέθηκε σε αναστολή. Οι οκτώ ασθενείς που νοσηλεύονταν σε αυτή μεταφέρθηκαν στις υπόλοιπες τρεις Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων του νοσοκομείου.

Έξι γιατροί, 15 άτομα του νοσηλευτικού προσωπικού και έξι καθαρίστριες μπήκαν σε καραντίνα, ενώ όλο το προσωπικό του νοσοκομείου υποβλήθηκε σε rapid test. Τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά και ο έλεγχος του προσωπικού θα επαναληφθεί εκ νέου. Στο μεταξύ, σπίτι του στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών παραμένει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ακολουθώντας θεραπευτική αγωγή!

Πηγή: protothema.gr

Κορωνοϊός: Εγκρίθηκε από τη Βρετανία το εμβόλιο Pfizer/BioNTech

Το Ηνωμένο Βασίλειο γίνεται η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που ενέκρινε εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, ανοίγοντας το δρόμο για μαζικούς εμβολιασμούς με το εμβόλιο των Pfizer / BioNTech.

Η έγκριση αφορς σε εμβολιασμό των ατόμων που ανήκουν στις ευπαθεις ομάδες.

Το εμβόλιο εγκρίθηκε για επείγουσα χρήση από τη Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (MHRA), εν αναμονη των αντίστοιχων αποφάσεων του FDA στις ΗΠΑ και ΕΜΑ στην Ευρώπη. Την Παρασκευή οι ανακοινώσεις για τον οδικό χάρτη των εορτών.

πηγή: protothema

Κορωνοϊός: 2.199 νέα κρούσματα - Στους 596 οι διασωληνωμένοι

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2199 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 25 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 107470, εκ των οποίων το 52.9% άνδρες.

4919 (4.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 28590 (26.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

596 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 167 (28.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 597 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 111 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 2517 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1021 (40.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 96.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ πριν από λίγα λεπτά έγινε ένα τηλεφώνημα για βόμβα στην κλινική Covid - 19 του νοσοκομείου Παπαγεωργίου.