Κορωνοϊός: Κρίσιμες ώρες για τον Γιάννη Πλακιωτάκη

Τι θα δείξει το επόμενο 48ωρο

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Κρίσιμες ώρες για τον Γιάννη Πλακιωτάκη

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας παραμένει ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με κορωνοϊό, Γιάννης Πλακιωτάκης. Οι θεράποντες γιατροί θεωρούν ότι οι επόμενες 48 ώρες είναι κρίσιμες για την Κρητικό πολιτικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες η οξυγόνωση βρίσκεται σε καλό επίπεδο όμως δεν πέφτει ο πυρετός, Ναι μεν κατέβηκε κάτω από τους 38 βαθμούς αλλά παραμένει ψηλά γύρω στους 37,8. Θα πρέπει να πέσει και άλλο προκειμένου να του χορηγηθεί η νέα αγωγή.

Ο υπουργός Ναυτιλίας δεν είναι διασωληνωμένος και η απόφαση των γιατρών να εισαχθεί στη ΜΕΘ ελήφθη προκειμένου να βελτιωθεί η οξυγόνωσή του. Την Παρασκευή οι ανακοινώσεις για τον οδικό χάρτη των εορτών.

Ο υπουργός διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό την περασμένη Δευτέρα όταν παρουσίασε πυρετό και έκανε το τεστ. Παρέμεινε στην οικία του έως το περασμένο Σάββατο όταν και έκανε εισαγωγή στον Ευαγγελισμό σε μονάδα αυξημένης φροντίδας λόγω του πυρετού που παρέμενε υψηλός.

πηγή: protothema

Κορωνοϊός: Εγκρίθηκε από τη Βρετανία το εμβόλιο Pfizer/BioNTech

Το Ηνωμένο Βασίλειο γίνεται η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που ενέκρινε εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, ανοίγοντας το δρόμο για μαζικούς εμβολιασμούς με το εμβόλιο των Pfizer / BioNTech.

Η έγκριση αφορς σε εμβολιασμό των ατόμων που ανήκουν στις ευπαθεις ομάδες.

Το εμβόλιο εγκρίθηκε για επείγουσα χρήση από τη Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (MHRA), εν αναμονη των αντίστοιχων αποφάσεων του FDA στις ΗΠΑ και ΕΜΑ στην Ευρώπη.

πηγή: protothema

Κορωνοϊός: 2.199 νέα κρούσματα - Στους 596 οι διασωληνωμένοι

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2199 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 25 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 107470, εκ των οποίων το 52.9% άνδρες.

4919 (4.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 28590 (26.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

596 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 167 (28.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 597 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 111 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 2517 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1021 (40.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 96.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ πριν από λίγα λεπτά έγινε ένα τηλεφώνημα για βόμβα στην κλινική Covid - 19 του νοσοκομείου Παπαγεωργίου.